Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony DR-GA500

Futuristisk design

Vi misstänker att man antingen älskar eller hatar Sonys headset. Personligen tycker jag att det är stiligt och futuristiskt, som ett gaming-headset ska vara. Designen har en positiv bieffekt, nämligen att kåporna är luftiga, vilket förhindrar det obehagliga ”svettiga-öron-syndromet” som många läderimitationer har fruktansvärda problem med. Konstruktionen verkar däremot så skör att jag blir tveksam för hur den ska klara omild behandling och yngre användare. Utseendet innebär dock att GA500 skiljer sig från mängden och enligt min mening är de testets överlägset mest bekväma. Kuddarna omsluter öronen, pressar inte men sitter ändå stadigt och mjukt. Den platta trasselfria kabeln passar fint med setets utseende och har traditionell volymkontroll och mute-knapp. Mikrofonen är lätt att missa eftersom den har en form som går in i resten.

Till headsetet ingår en tämligen stor digital surroundprocessor med många inställningar. Denna sägs göra äkta virtuellt surroundljud, och den gör ett relativt hyggligt jobb utan att vara mer enastående än andra. Kompressionsfunktionen tonar ner explosioner och andra höga ljud för att skona öronen på hög volym. Om någon har ett behov av att vrida upp ljudet för att höra dialog, men inte vill höra öronbedövande effekter i actionscener så förstår man varför denna är praktisk. Det märks också att det är lite mindre tryck i basen än i flera andra testdeltagare, vilket utformningen orsakar.

Slutsats
Ett snyggt headset som utseendemässigt helt klart skiljer sig från resten. Ljudet är över medel men lyckas inte imponera lika mycket som utseendet.

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

Underhållande. Lätta och solida. Externt ljudkort.
Saknar definition med musik.

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

Musikaliskt ljud. Smarta lösningar. Externt ljudkort.
För små kåpor. Ingen ljuddämpning. Saknar lite tryck.

AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

Väldigt lätta och behändiga. Utbytbara kuddar.
Plastkänsla. Ingen surround. Ingen ljudisolering.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.