TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sony DR-GA500

Futuristisk design

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 13:56

Vi misstänker att man antingen älskar eller hatar Sonys headset. Personligen tycker jag att det är stiligt och futuristiskt, som ett gaming-headset ska vara. Designen har en positiv bieffekt, nämligen att kåporna är luftiga, vilket förhindrar det obehagliga ”svettiga-öron-syndromet” som många läderimitationer har fruktansvärda problem med. Konstruktionen verkar däremot så skör att jag blir tveksam för hur den ska klara omild behandling och yngre användare. Utseendet innebär dock att GA500 skiljer sig från mängden och enligt min mening är de testets överlägset mest bekväma. Kuddarna omsluter öronen, pressar inte men sitter ändå stadigt och mjukt. Den platta trasselfria kabeln passar fint med setets utseende och har traditionell volymkontroll och mute-knapp. Mikrofonen är lätt att missa eftersom den har en form som går in i resten.

Till headsetet ingår en tämligen stor digital surroundprocessor med många inställningar. Denna sägs göra äkta virtuellt surroundljud, och den gör ett relativt hyggligt jobb utan att vara mer enastående än andra. Kompressionsfunktionen tonar ner explosioner och andra höga ljud för att skona öronen på hög volym. Om någon har ett behov av att vrida upp ljudet för att höra dialog, men inte vill höra öronbedövande effekter i actionscener så förstår man varför denna är praktisk. Det märks också att det är lite mindre tryck i basen än i flera andra testdeltagare, vilket utformningen orsakar.

Slutsats
Ett snyggt headset som utseendemässigt helt klart skiljer sig från resten. Ljudet är över medel men lyckas inte imponera lika mycket som utseendet.

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

Underhållande. Lätta och solida. Externt ljudkort.
Saknar definition med musik.

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

Musikaliskt ljud. Smarta lösningar. Externt ljudkort.
För små kåpor. Ingen ljuddämpning. Saknar lite tryck.

AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

Väldigt lätta och behändiga. Utbytbara kuddar.
Plastkänsla. Ingen surround. Ingen ljudisolering.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend