TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 13:55

Kamouflagedesign borde väl passa perfekt för många FPS-gamers där ute som är på jakt efter något som gör att de ser extra farliga ut, och det lilla headsetet lyckas i alla fall skilja sig från mängden. Att ha på sig de väldigt plastaktiga GSH 1 är ungefär som att ha en fjäder på huvudet, för de är testets överlägset lättaste. Storleken gör också att detta är on-ear-headset i stället för hörlurar som omsluter öronen. Fördelen är som sagt vikten, men ljudisolering betraktas oftast som en fördel när man spelar spel eftersom koncentration är viktigt. Kuddarna av nylon trycker lagom hårt på huvudet och är torra men styva, vilket betyder att man slipper svettiga öron men det kan bli lite tröttsamt i längden. Kåporna är både vändbara och hopfällbara samt försedda med en kort mikrofon som dessvärre är permanent fastmonterad. Jag säger dessvärre eftersom setets utformning och vikt inbjuder till att använda lurarna till annat än att sitta framför datorskärmen, vilket också reklamen håller med om. Ändå tvivlar jag på att särskilt många är sugna på att springa omkring på gatorna med ett headset som har fastmonterad mikrofon, och det innebär att Camouflage-lurarna inte går att använda till olika saker.

Basen är väldigt detaljerad men känns som en smula dominerade i förhållande till mellanregistret. Till spel är det kul, fast det kan bli jobbigt om man lyssnar på musik länge. Ljudkvaliteten är inte dålig alls, men kommer helt enkelt till korta på flera områden om man jämför med mer spelspecialiserade lurar.

Slutsats
Camouflage gör ett försök att vara speciella, men hamnar dessvärre liksom mellan två nischer, utan att pricka någon av dem.

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

Underhållande. Lätta och solida. Externt ljudkort.
Saknar definition med musik.

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

Musikaliskt ljud. Smarta lösningar. Externt ljudkort.
För små kåpor. Ingen ljuddämpning. Saknar lite tryck.

Sony DR-GA500

Futuristisk design

Snygg design. Mycket luftiga. Gott om inställningar.
Sköra. Plastiga.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend