TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sennheiser PC 333D

Goda möjligheter

forfatter
Publicerad 2011-09-19 - 13:58

Det första som bör nämnas om detta headset är att ljudet är mycket bra. Det låter välbalanserat, med briljant diskant och mellanregister. De musikaliska kvaliteterna innebär att PC 333D rekommenderas å det varmaste till film och musik, även om det gott kunde ha tjänat på lite mer tryck som spelheadset. Mikrofonen är nedfällbar, vilket fungerar fint, och sitter på rätt avstånd från munnen. Om mikrofonen fälls upp mutas ljudet och på motsatta örat sitter en volymkontroll, båda funktionerna gör att man slipper hoppa ut till Windows för att justera. Den ena öronkåpan kan böjas fram och tillbaka vilket låter dig lyssna på spelet med ett öra och höra vad som händer i rummet med det andra. Absolut en praktisk egenskap för ett gaming-headset. På änden av sladden sitter ett externt ljudkort som ger 7.1-surround, om man vill kan man ta bort det och använda en vanlig minijack-kontakt.

Sennheisers stora nackdel är själva öronkåporna. Kuddarna är väl hårda och omsluter inte örat tillräckligt mycket, så de hamnar snett ibland. Det leder också till dålig ljuddämpning – och pressar en del mot huvudet.

Slutsats
Ett bra allround-headset med prima ljud. Med större kåpor och en mer utpräglad gaming-utformning hade det blivit toppbetyg.

Också i detta test:

Logitech G930

Allt du behöver och lite till

Praktiska funktioner. Tufft och mäktigt ljud.
Kostsamma

Creative Tactic3D Sigma

Solid ljudupplevelse

Underhållande. Lätta och solida. Externt ljudkort.
Saknar definition med musik.

Sandberg USB Surround Headset

Brutalt tryck

Tuffa och solida. Grym bas.
Irriterade lampa på dosan. Tunga.

Sony DR-GA500

Futuristisk design

Snygg design. Mycket luftiga. Gott om inställningar.
Sköra. Plastiga.

AKG GHS 1 Camouflage

Kamouflerad lättviktare

Väldigt lätta och behändiga. Utbytbara kuddar.
Plastkänsla. Ingen surround. Ingen ljudisolering.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend