Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: JBL Reflect Aero

För dig som älskar att spela starkt

Denna propp har en något lägre prislapp än sin märkeskompis. Är det bra eller dåligt, månntro?

Av / 2022-09-14 - 17:30
JBL Reflect Aero
Åsa Warme Hallén

Det är precis lika enkelt att komma igång med JBL Reflect Aero som det är att komma igång med Reflect Flow Pro. Förpackningarna är lika, men inte identiska. Men även här hittar jag två par extra toppar tillsammans med två par extra vingar – allt i varierande storlek såklart.

Aero 1 Aero 2 Aero 3
<
>
Inte det minsta och nättaste etuiet, men heller inte det största. Bärrem ger en extra stjärna. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Det är inte helt enkelt att se med blotta ögat men jag tycker nog ändå att denna propp är något mindre än sin föregångare. Den är i alla fall 0,7 g lättare och i mina öron (som tydligen är lite känsliga) märks det faktiskt.

JBL Reflect Flow Aero
Det är inte helt uppenbart, men visst är proppen överst i bild (Aero) något smalare?! Så upplever i alla fall mina öron det. Även om de inte jublar. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Att komma igång med JBL Reflect Aero

Det är samma användarvänliga och instruktiva app, JBL Headphones, som gäller för båda propparna från JBL men inte heller här är det helt identiskt. Mer om detta lite senare…

Check my best fit
För bästa ljudupplevelse behöver du såklart ha finfin passform. I den tillhörande appen kan du göra ett ljudprov för att säkerställa detta. För mig och mina öron var detta en utmaning att få till tyvärr. (Skärmdump från app).

För att få optimalt ljud vill man såklart ha optimal passform men det är svårt för mig att få till det. Jag kör ljudtestet ”Check my best fit” men får underkänt gång på gång. Jag byter både toppar och vingar, vrider, vänder och provar igen. Efter mycket om och men får jag godkänt men jag inser att om jag vill ha bästa ljudupplevelsen av dessa proppar kommer jag behöva göra om detta varje gång jag använder dem – och det är ju ohållbart såklart.

Här har JBL tänkt en extra sväng när det gäller Find My Buds och funktionen fungerar strålande även när propparna ligger i sitt etui och det är stängt! Åh, jag älskar bra vidareutvecklingar som faktiskt är användbara för sin ägare.

JBL Aero Adaptiv
Jubel och fanfarer – här går det att justera hur mycket brusreducering du önskar och även stänga av den adaptiva brusreduceringen om du så vill. (Skärmdump från app)

Du kan skräddarsy vad som ska hända när du touchar dina öronproppar och nu ska jag avslöja ännu en sak som inte är identisk (cliffhanger från i början av detta stycke) – det går att stänga av den adaptiva brusreduceringen och enbart köra med vanlig hederlig aktiv brusreducering där jag själv kan ställa nivån! Och faktum är att jag tycker att det funkar betydligt bättre.

På min testrunda kan jag visserligen höra lite motorljud och hundskall men det är inget som stör. Inte heller störs jag av ljudet av mina egna fötter mot underlaget. Hurra för det!

Jag uppfattar och är medveten om vinden men hör musiken klart och tydligt utan att behöva vrida på huvudet eller öka volymen.

Läs också Bra på musik, ännu bättre på tal JBL Tune 230NC har bättre talkvalitet än många andra, och ljudmässigt är de ett starkt kort. Speciellt med en bra EQ.

Att lyssna på musik då?

Ja, passformen är visserligen något bättre men propparna sitter aldrig som en smäck. De klarar visserligen både en joggingrunda, ett dynamiskt yogapass och lite fuldans på ett hotellrum under en mässa. Men de blir liksom inte ett med mina öron och därmed är det svårt att hitta ett medryckande ljud. Det är lite för fattigt på detaljer och obalanserat. Jag provar mig fram genom club, bass, studio, vocal och jazz men blir inte helt övertygad. Det finns även möjlighet att göra egna ljudinställningar vilket naturligtvis är jättebra men jag blir ändå inte helt nöjd.

Appen 1 Appen 2
<
>
I appen är det supersmidigt att gå in och prova de förinställda ljudvalen. Eller justera dem efter eget önskemål för att sedan spara dem. (Skärmdump från app)

Allt är inte bas som mullrar (eller jo, det är det väl) men allt blir inte bättre bara för att det finns bas. Men för träning behövs det liksom lite djup och kraft för att driva på. Och det behöver finnas spelglädje och bus. Och det saknar jag.  Jag inser dock att om jag höjer volymen, så det blir rejält starkt i öronen, blir det faktiskt lite go bas men på bekostnad av att detaljerna försvinner lite.

Däremot är jag tveksam till att behöva ha det så starkt då jag nu inte enbart får ont i öronen av passformen utan även av rackarns starkt ljud. Suck.

Att prata i mobilen fungerar utan någon större katastrof. Visst hörs det att jag befinner mig utomhus men det är mer ett konstaterande än ett störande moment.

Läs också Hög ”vill-ha-faktor” En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

Slutsats

JBL Reflect Aero kommer inte helt överens med mina öron och för att få till en bas som driver och lockar till träning behöver jag höja volymen rejält, vilket inte kan vara bra i längden för hörseln. Plus i kanten för att det går att stänga av den adaptiva brusreduceringen och att funktionen Find My Buds vidareutvecklats till att även fungera när propparna ligger i etuiet.

Detta är inte testets bästa propp, men om du nödvändigtvis måste ha en JBL-hörlur när du tränar och du inte verkligen behöver trådlös laddning hade jag valt Aero framför Pro alla dagar i veckan.

Karakter
JBL Reflect Aero
Premium

Home tycker

Går att göra många personliga inställningar i den användarvänliga appen. Fungerar bra vid samtal, även utomhus. Den adaptiva brusreduceringen går att stänga av och du kan själv reglera brusreduceringen. Lite stor och otymplig öronpropp. Det behövs hög volym för att ljudet ska komma till sin rätt.

Också i detta test:

6 trådlösa in-ear-lurar för träning

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det är allt

Adidas är bra på design och här har kreativiteten flödat. Kanske aningen för mycket till och med.

Väldigt bekväma
Oengagerat ljud. Saknar aktiv brusreducering. Väldigt svajig app.
Läs hela testet

JBL Reflect Flow Pro

För dig med stora öron

JBL har två deltagare med i testet varav denna är den med högst prislapp.

Bra och användarvänlig app med många inställningsmöjligheter. Fungerar bra för samtal.
Propparna är stora och otympliga. Ljudet är lite för tamt och oengagerat. Går inte att själv reglera brusreduceringen.
Läs hela testet

Sennheiser Sport True Wireless

Grymt ljud – grovhuggen passform

Sennheiser är verkligen ingen rookie när det kommer till ljud, något de bevisar även här. Men kan det räcka till en plats överst på pallen?

Ljudet. Bra app med många möjligheter att anpassa funktioner.
Stora, kantiga och klumpiga. Saknar aktiv brusreducering
Läs hela testet

Jabra Elite 7 Active

Ja (va) bra!

Är man testets dyraste propp har man en hel del att bevisa.

Bekväm och användarvänlig. Enkel att anpassa efter användarens egna preferenser.
Lite mer finjustering av ljudbilden skulle inte skada.
Läs hela testet

Jabra Elite 4 Active

Spelglädje till bra pris

Vad har testets billigaste propp att erbjuda? Jabra är inga nybörjare så förväntningarna är ändå ganska höga.

Pedagogisk och användarvänlig app. Bra passform.
Tröga touch-knappar som inte går att personanpassa.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Koll på pulsen

Smartklocka eller träningsarmband?

När hundradelar räknas

Bra träningssällskap

Tuff, tuffare, Jabra?

Kul lösning

Håll koll på din hälsa – enklare än du tror

Fokus på rörelse

Få träningen gjord

Rulla till toppen