TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Huawei Watch 3 Pro

Tungviktaren

En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

forfatter
Publicerad 2021-12-30 - 09:00
Karakter
Huawei Watch 3 Pro
L&B tycker
Tydlig och informativ skärm i träningsläge. Bra röståterkoppling. Går att ”prata i telefon” tack vare eSIM
Irriterande utmanande att installera och komma igång med. Lite tung och klumpig i sitt utförande och batteritiden hade absolut kunnat vara bättre. En pay-lösning står också på önskelistan.
Specifikationer
 • Mått: 48×49,6×14 mm.
 • Färgskärm: Ja
 • Skärm: 1,43 tum rund amoled
 • Upplösning skärm: 466×466 pixlar
 • Pekskärm: Ja
 • Vikt: 77 gram.
 • Material i infattning: –
 • Material i glas: Safirglas
 • Material i boett: Titani + keramisk
 • Material i armband: Läder eller silikon
 • Vattentät: 5 ATM
 • Satellitsystem: GPS
 • Trådlöst: Bluetooth, wifi, 4g/lte med esim-stöd
 • Batteritid: 2-5 dagar, upp till ca 21 dagar i ultralångt batteriläge
 • Operativsystem: HarmonyOS 2.0
 • Webb: Huawei.com

Huawei Watch 3 Pro är en sjukt snygg klocka som verkligen inte ser ut som en träningsklocka. Mitt testexemplar har brunt läderarmband. Läckert men väldigt opraktiskt om du tänker använda den som träningskompis i samband med svettiga träningspass. Den finns dock att köpa med silikonarmband (blir då något lägre pris).

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro. Denna klocka är den jag fått flest komplimanger för och på något sätt väger det upp, och ursäktar, för i alla fall hälften av de gråa hår och extra rynkor jag dragit på mig under testets gång. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Många gråa hår

Jag älskar när saker är enkelt, smidigt och användarvänligt. Att få igång klockan för att göra ett normalt test var allt annat än detta. Jag testar tillsammans med min Samsung S21 och tänker att Huawei Health-appen troligtvis är bra. Och visst hittar jag en Huawei Health-app att ladda ned, men det fungerade inte eftersom det visade sig vara en gammal version. Ok, jag vet ju att Huawei fick hitta en egen lösning när de blev bojkottade av USA:s Trump-regering för ett par år sedan och att det landade i det egna operativsystemet Harmony OS. Men att det skulle innebära så mycket krångel för oss användare tänkte jag faktiskt inte på.

För att komma åt rätt version av hälsoappen var jag tvungen att första hämta hem Huaweis egna AppGallery något som sedan min Samsung S21 vägrade installera med hänvisning till: Av säkerhetsskäl får okända appar från den här källan inte installeras av mobilen. Naturligtvis går det att kringgå detta (om man vill) – men enkelt, smidigt och användarvänligt blir det inte!

Snyggt, enkelt och överskådligt i träningsläge med väldigt klara färger. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ett antal gråa hår rikare beslutar jag mig för att gå en runda och lugna mitt irriterande sinne. Efter en kilometer talar en myndig mansröst om för mig hur långt jag har gått, min aktuella hastighet samt puls och så fortsätter den vänligt men bestämt tills jag är hemma igen. Kan erkänna att jag blev lite förvånad när ”någon” började tala till mig högt och tydligt, utan att jag gjort någon inställning, men personligen kan jag uppskatta funktionen med röståterkoppling under ett träningspass där jag kanske vill fokusera på träningen istället för klockan.

Huawei Watch 3 Pro är visserligen rackarns snygg med hög ”vill ha faktor” men den är tung. 77 gram är rätt mycket, även på mig som ändå inte är en liten petit donna, och 14 mm på höjden är i saftigaste laget. Men faktum är att jag faktiskt kunde sova med den utan att jag reflekterade över det.  Det är lätt att snöa in på alla funktioner, som det där med att mäta temperaturen på hudens yta. Det är alltså ingen febertermometer men kan ändå ge en lite indikation på ditt hälsoläge om du använder klockan kontinuerligt och håller lite koll. Spännande!

Rent spontant känns detta som en klocka som gladeligen skulle kunna ha en pay-lösning så det lägger jag in som ett önskemål till nästa utgåva. Och så har vi alla dessa uppdateringar i tid och otid… Fler gråa hår – alltså, sluta bara bråka med mig och gör ditt jobb!

Huawei Watch 3 Pro
Foto: Huawei.

Prata med din klocka

Genom att ha både högtalare och mikrofon (och stöd för eSIM) gör den faktiskt ett utmärkt jobb i att vara din mobils förlängda arm genom att du kan svara och prata ”i telefon” direkt i klockan. Så precis när vi vant oss vid personer som ser ut som om de planlöst går omkring och pratar högt och tydligt för sig själva (de med trådlösa öronproppar gömda under mössan/håret) ska vi nu försöka vänja oss vi att folk går omkring och pratar med sin klocka…

Slutsats: Huawei Watch 3 Pro

Det går bara inte att dissa en så läcker klocka som Huawei Watch 3 Pro, även det kostar mig ett extra besök hos frisören för att få bort de gråa håren. Väljer du att införskaffa klockan rekommenderar jag för det första att du köper både silikon- och läderarmbandet. För det andra att du tar dig ett djupt andetag och laddar upp med tålamod när du ska komma igång, så kommer du att ha en superb träningspartner, såväl som ett ögongodis på armen.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Bland Polars storsäljare hittar vi Polar Vantage M2, hur står sig den i jämförelse med de andra bästsäljarna?

Skön och smidig träningsklocka att bära dygnet runt. Polar-appen är väldigt lättförståelig och användarvänlig.
Saknar pekskärm och skärmen är dessutom lite mörk i vissa lägen. Bluetooth-kopplingen har mer att önska då den är lite svajig inomhus där tjocka väggar kan störa.

Garmin Venu 2

Trygg och stabil

Garmin är inte nybörjare på träningsklockor. Finns det ett skäl till att just denna är bästsäljaren i klassen?

Färggrann och överskådlig skärm som fungerar bra även i solljus. Bra batteritid och Garmin Pay är en smidig och användbar funktion.
Inställningarna på klockan och mobilen stämmer inte alltid överens, även om du är noga med att synka. Går att åtgärda men kan vara förvirrande. Tar lite lång tid på sig att hitta GPS-signal.

Samsung Galaxy Watch Active 2

För hälsan

Vad kan den tunnaste och billigaste klockan i testet ha att komma med egentligen?

Ljusstark och användarvänlig. Pay-funktionen och e-SIM är ett stort plus för dig som inte enbart vill använda klockan i träningssammanhang.
Lite dålig batteritid kan jag tycka och gest-funktionen fungerar lite när den själv vill. Opraktiskt med läder-armband på en träningsklocka.

Suunto 9 Peak

För den med stor plånbok

Finska Suunto 9 Peak är testets näst tunnaste men dyraste klocka där man ska ha tänkt och tagit hänsyn till ”allt”. Stämmer det?

Tillräckligt stilren och sober för att passa till vilken snygg kostym som helst. Väldigt bra skärm även i solljus och bra batteritid.
Priset är lite i mastigaste laget kan jag tycka och vissa inställningar är onödigt krångliga. ”Färgskärmen” är inte så mycket att skryta med.

Garmin Forerunner 55

Lättviktaren

”Se dig själv som en löpare” skriver Garmin och försöker här ge dig så mycket hjälp de bara kan. Springa får du dock göra själv.

Liten och lätt träningsklocka där den tillhörande appen Garmin Connect är överskådlig och enkel. Bra batteritid i ”vardagsläge”
Saknar pekskärm. Kan, trots prislappen, upplevas lite som en budgetmodell med lite tråkigt låg upplösning.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend