Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Huawei Watch 3 Pro

Tungviktaren

En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

Av / 2021-12-30 - 09:00
Huawei Watch 3 Pro
Åsa Warme Hallén

Huawei Watch 3 Pro är en sjukt snygg klocka som verkligen inte ser ut som en träningsklocka. Mitt testexemplar har brunt läderarmband. Läckert men väldigt opraktiskt om du tänker använda den som träningskompis i samband med svettiga träningspass. Den finns dock att köpa med silikonarmband (blir då något lägre pris).

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro. Denna klocka är den jag fått flest komplimanger för och på något sätt väger det upp, och ursäktar, för i alla fall hälften av de gråa hår och extra rynkor jag dragit på mig under testets gång. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Många gråa hår

Jag älskar när saker är enkelt, smidigt och användarvänligt. Att få igång klockan för att göra ett normalt test var allt annat än detta. Jag testar tillsammans med min Samsung S21 och tänker att Huawei Health-appen troligtvis är bra. Och visst hittar jag en Huawei Health-app att ladda ned, men det fungerade inte eftersom det visade sig vara en gammal version. Ok, jag vet ju att Huawei fick hitta en egen lösning när de blev bojkottade av USA:s Trump-regering för ett par år sedan och att det landade i det egna operativsystemet Harmony OS. Men att det skulle innebära så mycket krångel för oss användare tänkte jag faktiskt inte på.

För att komma åt rätt version av hälsoappen var jag tvungen att första hämta hem Huaweis egna AppGallery något som sedan min Samsung S21 vägrade installera med hänvisning till: Av säkerhetsskäl får okända appar från den här källan inte installeras av mobilen. Naturligtvis går det att kringgå detta (om man vill) – men enkelt, smidigt och användarvänligt blir det inte!

Snyggt, enkelt och överskådligt i träningsläge med väldigt klara färger. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ett antal gråa hår rikare beslutar jag mig för att gå en runda och lugna mitt irriterande sinne. Efter en kilometer talar en myndig mansröst om för mig hur långt jag har gått, min aktuella hastighet samt puls och så fortsätter den vänligt men bestämt tills jag är hemma igen. Kan erkänna att jag blev lite förvånad när ”någon” började tala till mig högt och tydligt, utan att jag gjort någon inställning, men personligen kan jag uppskatta funktionen med röståterkoppling under ett träningspass där jag kanske vill fokusera på träningen istället för klockan.

Huawei Watch 3 Pro är visserligen rackarns snygg med hög ”vill ha faktor” men den är tung. 77 gram är rätt mycket, även på mig som ändå inte är en liten petit donna, och 14 mm på höjden är i saftigaste laget. Men faktum är att jag faktiskt kunde sova med den utan att jag reflekterade över det.  Det är lätt att snöa in på alla funktioner, som det där med att mäta temperaturen på hudens yta. Det är alltså ingen febertermometer men kan ändå ge en lite indikation på ditt hälsoläge om du använder klockan kontinuerligt och håller lite koll. Spännande!

Rent spontant känns detta som en klocka som gladeligen skulle kunna ha en pay-lösning så det lägger jag in som ett önskemål till nästa utgåva. Och så har vi alla dessa uppdateringar i tid och otid… Fler gråa hår – alltså, sluta bara bråka med mig och gör ditt jobb!

Huawei Watch 3 Pro
Foto: Huawei.

Prata med din klocka

Genom att ha både högtalare och mikrofon (och stöd för eSIM) gör den faktiskt ett utmärkt jobb i att vara din mobils förlängda arm genom att du kan svara och prata ”i telefon” direkt i klockan. Så precis när vi vant oss vid personer som ser ut som om de planlöst går omkring och pratar högt och tydligt för sig själva (de med trådlösa öronproppar gömda under mössan/håret) ska vi nu försöka vänja oss vi att folk går omkring och pratar med sin klocka…

Slutsats: Huawei Watch 3 Pro

Det går bara inte att dissa en så läcker klocka som Huawei Watch 3 Pro, även det kostar mig ett extra besök hos frisören för att få bort de gråa håren. Väljer du att införskaffa klockan rekommenderar jag för det första att du köper både silikon- och läderarmbandet. För det andra att du tar dig ett djupt andetag och laddar upp med tålamod när du ska komma igång, så kommer du att ha en superb träningspartner, såväl som ett ögongodis på armen.

Karakter
Huawei Watch 3 Pro
Premium

Home tycker

Tydlig och informativ skärm i träningsläge. Bra röståterkoppling. Går att ”prata i telefon” tack vare eSIM Irriterande utmanande att installera och komma igång med. Lite tung och klumpig i sitt utförande och batteritiden hade absolut kunnat vara bättre. En pay-lösning står också på önskelistan.

Också i detta test:

6 träningsklockor

Polar Vantage M2

Den trofaste

Bland Polars storsäljare hittar vi Polar Vantage M2, hur står sig den i jämförelse med de andra bästsäljarna?

Skön och smidig träningsklocka att bära dygnet runt. Polar-appen är väldigt lättförståelig och användarvänlig.
Saknar pekskärm och skärmen är dessutom lite mörk i vissa lägen. Bluetooth-kopplingen har mer att önska då den är lite svajig inomhus där tjocka väggar kan störa.
Läs hela testet

Garmin Venu 2

Trygg och stabil

Garmin är inte nybörjare på träningsklockor. Finns det ett skäl till att just denna är bästsäljaren i klassen?

Färggrann och överskådlig skärm som fungerar bra även i solljus. Bra batteritid och Garmin Pay är en smidig och användbar funktion.
Inställningarna på klockan och mobilen stämmer inte alltid överens, även om du är noga med att synka. Går att åtgärda men kan vara förvirrande. Tar lite lång tid på sig att hitta GPS-signal.
Läs hela testet

Samsung Galaxy Watch Active 2

För hälsan

Vad kan den tunnaste och billigaste klockan i testet ha att komma med egentligen?

Ljusstark och användarvänlig. Pay-funktionen och e-SIM är ett stort plus för dig som inte enbart vill använda klockan i träningssammanhang.
Lite dålig batteritid kan jag tycka och gest-funktionen fungerar lite när den själv vill. Opraktiskt med läder-armband på en träningsklocka.
Läs hela testet

Suunto 9 Peak

För den med stor plånbok

Finska Suunto 9 Peak är testets näst tunnaste men dyraste klocka där man ska ha tänkt och tagit hänsyn till ”allt”. Stämmer det?

Tillräckligt stilren och sober för att passa till vilken snygg kostym som helst. Väldigt bra skärm även i solljus och bra batteritid.
Priset är lite i mastigaste laget kan jag tycka och vissa inställningar är onödigt krångliga. ”Färgskärmen” är inte så mycket att skryta med.
Läs hela testet

Garmin Forerunner 55

Lättviktaren

”Se dig själv som en löpare” skriver Garmin och försöker här ge dig så mycket hjälp de bara kan. Springa får du dock göra själv.

Liten och lätt träningsklocka där den tillhörande appen Garmin Connect är överskådlig och enkel. Bra batteritid i ”vardagsläge”
Saknar pekskärm. Kan, trots prislappen, upplevas lite som en budgetmodell med lite tråkigt låg upplösning.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Världens snabbaste och dyraste iPad

Hela rasket för halva priset

Nya Sony Xperia 1 VI är inte lika unik som föregångarna

Det bästa kinesiska alternativet till Samsung Galaxy S24 Ultra, men ...

Vad hände med Edge?

En kapabel träningsklocka

Hur mycket mer Nothing är det i Nothing Phone (2a)?

Budget-supermobil

Snygg comeback, OnePlus!

Liten men kraftfull

Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm.

Inte helt såld

Rulla till toppen