Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer XW-NAS5

Exklusiv elegans

Med snygg exteriör och påkostad teknik på insidan är det synd att man inte får ut ännu mer musikupplevelse.

Publicerad 2010-03-26 - 07:00
Pioneer XW-NAS5
Marius Senaste artiklar:
Marius

NAS5 är en mycket elegant konstruktion som påminner om en överdimensionerad klockradio och mycket riktigt har den en sådan funktion. På baksidan finns ingång för externa källor och både komponent- och kompositutgång så att man kan titta på iPod-video på sin TV. Anläggningen är förberedd för att strömma musik via Bluetooth men det kräver tyvärr ett tillbehör. Det känns verkligen som det borde ha ingått för det här priset.

Användning
På själva apparaten kan man bara växla mellan ljudkällorna och justera volymen. Resten får man använda den lilla fjärrkontrollen till, som har alla knappar man kan behöva och några till. Därför är det synd att man inte kan navigera i menyerna på iPoden utan måste gå fram och trycka på dess skärm. Trots avsaknaden av iPhone-certifiering så fungerar det ändå bra. Musiken pausas och man får ut ljudet i högtalaren utan störning.

Ljudkvaliteten
Det känns verkligen som Pioneer har försökt klämma ut så bra ljud som det bara går. Man plockar till och med ut ljudet digitalt och använder en egen DAC. Men problemet är att det inte riktigt kommer till sin rätt i ett så pass litet kabinett. Det låter visserligen så bra som det förmodligen kan, men musikupplevelsen hade nog tjänat på större element och rena fysiska muskler. Med det sagt så låter NAS5 mycket bra med de flesta musikstilar.

Ljud & Bild tycker

Videoutgång Snygg Bra ljud Ingen menynavigering Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen