Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Altec Lansing iMT800 Mix

Mr Boombastic

Denna partymaskin kan spela högt men förvånande nog låter den dessutom riktigt bra.

Publicerad 2010-03-26 - 07:00
Altec Lansing iMT800 Mix
Marius Senaste artiklar:
Marius

Det här är en rejäl apparat så trots bärhandtagen vill man inte gärna bära omkring på den annat än för att flytta den till en ny plats. Envisas man med det så sägs man få ut upp till 30 timmars speltid med åtta batterier. Namnet Mix syftar på en enklare DJ-lösning där man kan koppla in ytterligare två MP3-spelare via hörlursutgången och växla mellan källorna. De ligger då skyddade under bärhandtaget på ovansidan. Byggkvaliteten är helt okej för priset.

Användning
Fjärrkontrollen är liten och snygg med en karbinhake för bältet samt ett praktiskt förvaringsfack på ovansidan av apparaten. Fjärren är skön att använda men har bara de mest grundläggande knapparna. Framför allt är det irriterande att man inte kan navigera i iPodens menyer med den. Man måste alltså fram och trycka på skärmen för att välja musik. iPhone-testet gick bra, man får inga störningar utan den pausar musiken och man kan få ut rösten i högtalarna.

Ljudkvaliteten

Att den kallas för boombox är inget skämt. De sidmonterade 5,25-tumselementen ger ett grymt tryck i basen och man kan vrida på rejält utan att få någon distorsion. Det beror dock på att den begränsar basvolymen, vilket är acceptabelt men knappast hifi. Med ett sådant namn hade vi inga större förhoppningar om ljudkvaliteten men vi blev positivt överraskade. Responsen är snärtig, basen går djupt och vi tycker faktiskt att det går bra att spela de flesta genrer på Mix.

Ljud & Bild tycker

Tre MP3-spelare samtidigt Radio Basresurserna Ingen menynavigering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen