Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Sony SRS-XB33

Den bästa bärbara

Sony SRS-XB33 är kort och gott den bästa trådlösa resehögtalaren i sin klass.

Av / 2021-03-29 - 06:00
Sony SRS-XB33
Geir Gråbein Nordby

Sony har uppdaterat sina bärbara Extra Bass-högtalare. Redan föregångaren SRS-XB32 lade beslag på segern i vårt grupptest av bärbara högtalare, tack vare lång batteritid på 24 timmar och bra ljud. Men varken den eller dess syskon hade USB-C-laddning, som finns på plats i den nya serien.

Sony SRS-XB33 har samma batteritid som sin föregångare, men verkar mer robust. Den är överdragen av impregnerat tyg och känns mer motståndskraftig. Lägg märke till att den dessutom är damm- och vattentätt.

SRS-XB33 är mellersta medlemmen i Extra Bass-familjen. Den tillhör inte de allra minsta bärbara högtalarna, den är faktiskt lite större än JBL Charge 5, men den går ner fint i en ryggsäck och tar inte enormt stor plats i handbagaget.

Sony SRS-XB33 Black vertical
Foto: Sony

Funktioner och användning

Högtalaren har en USB-port som kan ladda mobiltelefonen. Att ladda högtalaren tar lång tid med den medföljande 1,5 A-kabeln, upp till 5 timmar. Du kan köpa en USB-C-kabel som stöder 3 A och då ladda lite snabbare om din laddare stöder det.

Android-användare kan enkelt ansluta trådlöst med NFC, man lägger bara telefonen bredvid NFC-logotypen på högtalaren. iPhone-användare måste parkoppla med standardmetoden.

Flera högtalare kan länkas ihop trådlöst, antingen i partyläge eller i stereo. Här finns dessutom inbyggda, blinkande partylampor som man kan ändra färg och rytm på i appen. De går också att stänga av helt och hållet.

Ljudkvalitet

Precis som SRS-XB23 låter XB33 ganska platt och tamt med Extra Bass avstängt. Så se till att det är aktiverat. Då är klangbalansen varm och fyllig och den mest underhållande vi har testat i den här klassen. Jag föredrar att dra upp diskanten ett par snäpp, och sänka basen ett snäpp för att den inte ska bli för svulstig.

Ljudet är imponerande piggt. Elektronisk musik låter rytmiskt och tufft och det sprudlar fint om rock. Sångröster är rundare och bättre än med JBL Charge 5. SRS-XB33 är helt enkelt en bättre högtalare. Den har både bas, ljudtryck och förmågan att separera instrument och röster från varandra. Och om du undrar om Marshall Emberton rockar bättre så tycker jag inte det heller. Vilket slags musik du än gillar så är Sony-högtalaren bättre. Efter lite justeringar i appen, alltså.

Sony SRS-XB33 lifestyle
Foto: Sony

Sony SRS-XB33: Slutsats

Sony SRS-XB33 har imponerande fyllig och bra bas och låter större än den är. Den kör över sina närmaste rivaler när det gäller ljudkvalitet.

Ladda ner appen för att få ut det mesta av högtalaren, där kan du göra olika ljudinställningar och ändra rytm, mönster och färg på de blinkande lamporna. Eller stänga av dem helt. Här kan du också göra ljudinställningar, vilket kan vara nödvändigt för att få det sista lilla extra.

SRS-XB33 är helt enkelt den bästa högtalaren på sitt område just nu, så vi justerar upp betyget från 5:an den fick i höstas till en 6:a!

Karakter
Sony SRS-XB33
Basic

Ljud & Bild tycker

Imponerande bra och fylligt ljud. Bra batteritid. Flera kan kopplas ihop. Ljudet kan behöva fintrimmas innan det låter som bäst. Ganska så långsam laddning.

Också i detta test:

5 trådlösa resehögtalare

JBL Charge 5

Party på resan

JBL Charge 5 spelar högt och kraftfullt och är den du ska ha med dig till röjarfesten.

Starkt ljud, bra batteritid. Flera kan kopplas ihop.
Aningen vass diskant, inga ljudinställningar i appen.
Läs hela testet

Marshall Emberton

Utseendet rockar mer än ljudet

Den omisskännliga Marshall-designen kommer att locka många rockare. Men ljudet av Emberton hade kunnat rocka ännu mer.

Tungt och tufft ljud, robust byggt, en design som tilltalar rockare.
Tunt mellanregister.
Läs hela testet

JBL Link Portable

Både smart och bärbar

JBL Link Portable är en bärbar högtalare i ett praktiskt format. Google Assistant finns inbyggt för smart styrning av hemmet.

Kombinerar bärbar användning med Google Assistant för praktisk styrning av smarta hem. Ljudet är balanserat och bra, och laddplattan är praktisk.
Vi saknar dynamik och kontroll i ljudet, det blir ganska tamt. Stöder inte snabbladdning.
Läs hela testet

Sony SRS-XB23

Godkänt ljud i behändigt format

Cylindriska SRS-XB23 är mindre och behändigare än sina större syskon. Men den ligger lite efter i ljudet.

Efter lite justering är ljudet riktigt engagerande, med en fyllig bas som inte är för dominerande.
Långsam laddning. Högtalaren kräver ljudjustering för att låta bra.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Smalare – och mjukare

Sätter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bärbar högtalare med saftig bas

Nostalgi i praktiskt paket

Vi trodde att de var dyrare

Låter lika bra som de ser ut

Trådlös retrohögtalare

Säger inget som stör

Bärbar retro-fullträff

Toppljud till lågpris

Speldosan

Trådlösa guldpokaler

Ljud & Bild
Rulla till toppen