Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

iPod Touch 3G

iPod Touch 3G

Ljud & Bild tycker
Mycket bra ljudkvalitet. Bra batteritid. Wi-Fi och Bluetooth. Suverän användning.
Behöver bättre hörlurar. Vi väntar fortfarande på kamera.
Specifikationer

8, 32 eller 64 GB minne
3,5-tums skärm
30 timmars batteritid med musik, 6 med video
8 GB: 1 995 kr
32 GB: 3 095 kr
64 GB: 4 195 kr

Egentligen är det inte så konstigt att Apple har stoppat in en ny grafikmotor i sin senaste version av Touch. En stor del av alla nätbutiken App Stores 85 000 program för iPhone och iPod Touch är spel. Stora titlar som Fast & Furious, FIFA 10, Doom, Modern Combat, Need for Speed och Sims 3 är några av alla program som går att ladda ner för 40–50 kronor. För att inte tala om alla gratisspel och många andra program som enkelt kan installeras på iPod Touch. Många av spelen kan spelas av flera Touch-användare samtidigt om de kopplar ihop sig trådlöst. Av den anledningen har Apple uppgraderat Touch med en ny Open GL ES v2.0-grafikmotor som ger högre prestanda med spel. I övrigt är det mesta sig likt – vilket är bra, för Touch är fortfarande den bästa MP3-spelaren som finns där ute. Skärmen är samma tryckkänsliga 3,5-tums LCD-skärm och Touch har naturligtvis trådlös Wi-Fi och Bluetooth inbyggt. Den är kort sagt nästan som en iPhone man inte kan ringa med. De två större storlekarna (32 och 64 GB) levereras med Apples öronsnäckor med mikrofon och handsfree.
Gaming
Som spelmaskin betraktad är Touch ypperlig. Real Racing, Top Gun, Real Fotball 09 och Modern Combat är verkligen kungligt bra på Touch – som är mycket mindre och lättare än PSP (och även PSP GO) och fullständigt överlägsen en GameBoy både när det gäller grafik och prestanda. Så fort man vant sig vid att spela med pekskärmen och att vrida och vända spelaren för att styra exempelvis bilar, är spelupplevelsen minst lika bra som med PSP. Spelflytet hackar eller stannar aldrig och spelen laddas tämligen mycket snabbare än i förra generationen Touch. Tredje generationen är rent allmänt markant förbättrad.
Ljudkvalitet
Musikspelningen är precis som tidigare klassledande i all sin användarvänlighet och i överskådligheten av mediefiler. Touch stöder också röststyrning via mikrofonen på hörlurssladden (gäller ej 8 GB-versionen). Man måste prata sakta och tydligt, går det för fort händer ingenting. Man får räkna med lite tillvänjning innan röststyrningen går smärtfritt. Ljudkvaliteten behöver man dock inte vänja sig vid. Touch låter superbra, friskt och potent även med Apples medelmåttiga hörlurar. Med bättre öronsnäckor släpps potentialen fri och eftersom Touch kan spela allt från komprimerade ljudfiler som MP3 och AAC till okomprimerad Apple Lossless, AIFF och WAV, finns potentialen där för seriös ljudkvalitet med fina hörlurar. Och med 64 GB minne kan man välja om man vill ha 14 000 låtar i komprimerad AAC-kvalitet, 100 CD-album i okomprimerat format eller en blandning av filer helt efter den personliga smaken.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.