TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

iPod Touch 3G

iPod Touch 3G

forfatter
Publicerad 2009-11-26 - 11:00
L&B tyckerblank
blank Mycket bra ljudkvalitet. Bra batteritid. Wi-Fi och Bluetooth. Suverän användning.
blank Behöver bättre hörlurar. Vi väntar fortfarande på kamera.
Specifikationerblank

8, 32 eller 64 GB minne
3,5-tums skärm
30 timmars batteritid med musik, 6 med video
8 GB: 1 995 kr
32 GB: 3 095 kr
64 GB: 4 195 kr

Riktpris: 1995Pr. 2009-11-26 Produktsida

Egentligen är det inte så konstigt att Apple har stoppat in en ny grafikmotor i sin senaste version av Touch. En stor del av alla nätbutiken App Stores 85 000 program för iPhone och iPod Touch är spel. Stora titlar som Fast & Furious, FIFA 10, Doom, Modern Combat, Need for Speed och Sims 3 är några av alla program som går att ladda ner för 40–50 kronor. För att inte tala om alla gratisspel och många andra program som enkelt kan installeras på iPod Touch. Många av spelen kan spelas av flera Touch-användare samtidigt om de kopplar ihop sig trådlöst. Av den anledningen har Apple uppgraderat Touch med en ny Open GL ES v2.0-grafikmotor som ger högre prestanda med spel. I övrigt är det mesta sig likt – vilket är bra, för Touch är fortfarande den bästa MP3-spelaren som finns där ute. Skärmen är samma tryckkänsliga 3,5-tums LCD-skärm och Touch har naturligtvis trådlös Wi-Fi och Bluetooth inbyggt. Den är kort sagt nästan som en iPhone man inte kan ringa med. De två större storlekarna (32 och 64 GB) levereras med Apples öronsnäckor med mikrofon och handsfree.
Gaming
Som spelmaskin betraktad är Touch ypperlig. Real Racing, Top Gun, Real Fotball 09 och Modern Combat är verkligen kungligt bra på Touch – som är mycket mindre och lättare än PSP (och även PSP GO) och fullständigt överlägsen en GameBoy både när det gäller grafik och prestanda. Så fort man vant sig vid att spela med pekskärmen och att vrida och vända spelaren för att styra exempelvis bilar, är spelupplevelsen minst lika bra som med PSP. Spelflytet hackar eller stannar aldrig och spelen laddas tämligen mycket snabbare än i förra generationen Touch. Tredje generationen är rent allmänt markant förbättrad.
Ljudkvalitet
Musikspelningen är precis som tidigare klassledande i all sin användarvänlighet och i överskådligheten av mediefiler. Touch stöder också röststyrning via mikrofonen på hörlurssladden (gäller ej 8 GB-versionen). Man måste prata sakta och tydligt, går det för fort händer ingenting. Man får räkna med lite tillvänjning innan röststyrningen går smärtfritt. Ljudkvaliteten behöver man dock inte vänja sig vid. Touch låter superbra, friskt och potent även med Apples medelmåttiga hörlurar. Med bättre öronsnäckor släpps potentialen fri och eftersom Touch kan spela allt från komprimerade ljudfiler som MP3 och AAC till okomprimerad Apple Lossless, AIFF och WAV, finns potentialen där för seriös ljudkvalitet med fina hörlurar. Och med 64 GB minne kan man välja om man vill ha 14 000 låtar i komprimerad AAC-kvalitet, 100 CD-album i okomprimerat format eller en blandning av filer helt efter den personliga smaken.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

blank
blank
Vinylfabrik för gör-det-självare Om du är ute efter det personliga, analoga vinylljudet har Teenage Engineering en skivskärmaskin för dig. Och den är billig!
blank
För öga och öra Hos det nordiska designföretaget Poasana är idén om en hälsosam ljudmiljö en viktig komponent för ökad livskvalitet och allmänt välbefinnande.
blank
Renare kraft för bättre ljud Stabil strömförsörjning för skivspelare och phonosteg.
Ja, du har också råd med en förstärkarkombination Ett förstärkarset med separata komponenter för samma pengar som en multiroom-högtalare? Det finns faktiskt!
blank
Kanske den allra bästa i sin klass McIntosh har uppdaterat MA9000 och gjort vår favoritförstärkare mer användbar – och ännu bättre.
blank
Modern radioteknik i klassisk design Bordsradio i retrodesign men med Bluetooth.
Följ Ljud & Bild