Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: iPod Touch 3G

iPod Touch 3G

Av / 2009-11-26 - 11:00
iPod Touch 3G
Marius

Egentligen är det inte så konstigt att Apple har stoppat in en ny grafikmotor i sin senaste version av Touch. En stor del av alla nätbutiken App Stores 85 000 program för iPhone och iPod Touch är spel. Stora titlar som Fast & Furious, FIFA 10, Doom, Modern Combat, Need for Speed och Sims 3 är några av alla program som går att ladda ner för 40–50 kronor. För att inte tala om alla gratisspel och många andra program som enkelt kan installeras på iPod Touch. Många av spelen kan spelas av flera Touch-användare samtidigt om de kopplar ihop sig trådlöst. Av den anledningen har Apple uppgraderat Touch med en ny Open GL ES v2.0-grafikmotor som ger högre prestanda med spel. I övrigt är det mesta sig likt – vilket är bra, för Touch är fortfarande den bästa MP3-spelaren som finns där ute. Skärmen är samma tryckkänsliga 3,5-tums LCD-skärm och Touch har naturligtvis trådlös Wi-Fi och Bluetooth inbyggt. Den är kort sagt nästan som en iPhone man inte kan ringa med. De två större storlekarna (32 och 64 GB) levereras med Apples öronsnäckor med mikrofon och handsfree.
Gaming
Som spelmaskin betraktad är Touch ypperlig. Real Racing, Top Gun, Real Fotball 09 och Modern Combat är verkligen kungligt bra på Touch – som är mycket mindre och lättare än PSP (och även PSP GO) och fullständigt överlägsen en GameBoy både när det gäller grafik och prestanda. Så fort man vant sig vid att spela med pekskärmen och att vrida och vända spelaren för att styra exempelvis bilar, är spelupplevelsen minst lika bra som med PSP. Spelflytet hackar eller stannar aldrig och spelen laddas tämligen mycket snabbare än i förra generationen Touch. Tredje generationen är rent allmänt markant förbättrad.
Ljudkvalitet
Musikspelningen är precis som tidigare klassledande i all sin användarvänlighet och i överskådligheten av mediefiler. Touch stöder också röststyrning via mikrofonen på hörlurssladden (gäller ej 8 GB-versionen). Man måste prata sakta och tydligt, går det för fort händer ingenting. Man får räkna med lite tillvänjning innan röststyrningen går smärtfritt. Ljudkvaliteten behöver man dock inte vänja sig vid. Touch låter superbra, friskt och potent även med Apples medelmåttiga hörlurar. Med bättre öronsnäckor släpps potentialen fri och eftersom Touch kan spela allt från komprimerade ljudfiler som MP3 och AAC till okomprimerad Apple Lossless, AIFF och WAV, finns potentialen där för seriös ljudkvalitet med fina hörlurar. Och med 64 GB minne kan man välja om man vill ha 14 000 låtar i komprimerad AAC-kvalitet, 100 CD-album i okomprimerat format eller en blandning av filer helt efter den personliga smaken.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljudkvalitet. Bra batteritid. Wi-Fi och Bluetooth. Suverän användning. Behöver bättre hörlurar. Vi väntar fortfarande på kamera.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kompakt sportcoupé

Klass D låter som klass A

Extremt välljudande (och lite udda) musikströmmarare

Ljudet från dessa förstärkare kommer förvåna dig

Du kan knappast göra ett bättre köp

Plocka fram CD-samlingen igen

Sensationellt bra köp

Charmig kassettbandspelare

Ljudkortet som pensionerar din highend-DAC

Låter bäst utan

Bordsanläggningen som har allt

Superstreaming med mindre budget

Rulla till toppen