Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: GPS: NDrive G800R

En ny era inom bilnavigation

NDRIVE har ingått ett unikt samarbete med nordiska aktörer och resultatet är en helt ny GPS-era med bland annat realtidsnavigering på äkta flygfoton

Skrivet av / 2009-09-21 - 12:42
GPS: NDrive G800R
Marius

GPS är vanligt nu för tiden, och för dem som har bilar utan fabriksmonterad navigering så kan man utrusta bilen med en hjälpsam vägvisare själv. Vilket märke har hittills varit lite hipp som happ eftersom funktioner och kartor har varit snudd på identiska. Men NDRIVE är först med en riktig nyhet. Ett unikt samarbete med Eniro, företaget bakom Gula Sidorna, och BLOM ASA ger innehåll som konkurrenterna inte kan matcha!

Annorlunda
Den största skillnaden mellan denna och exempelvis en modell från TomTom är intressepunkterna och fotonavigeringen. Eniro levererar databasen med intressepunkter och gänget bakom Gula Sidorna kan erbjuda tre gånger så många intressepunkter som närmaste konkurrent, sammanlagt 350 000! Det ger NDRIVE-användare som semestrar här hemma eller besöker våra nordiska grannländer ett försprång. När man kommer till en ny stad är det enklare att hitta sevärdheter man annars skulle ha missat

Fotokarta
Men det är först i större städer som NDRIVE verkligen skiljer sig från mängden. Kör man i Göteborg, Karlstad, Malmö, Norrköping, Stockholm, Uppsala eller någon av de andra städerna som finns med i registret, kan man navigera efter tredimensionella flygfoton. Om man inte hittar i städerna ger detta en säkrare och tryggare biltur eftersom man kan leta efter byggnader och andra landmärken. Som fototurist lär man också kunna hitta sevärdheter lättare.

Bra skärm
Skärmkvaliteten är väldigt hög, med bra bild i dagsljus och hög kontrast. Ikonerna är dock i minsta laget och på armlängds avstånd är det kanske lite svårt att skilja mellan de olika funktionerna om man inte har perfekt syn. I navigeringsmenyerna är texten dessutom alldeles för liten. Här kunde NDRIVE ha utnyttjat skärmytan betydligt bättre och använt stora, lättbegripliga ikoner och större text.

Inmatning av adresser och sökkriterier går fint. Man kan välja mellan vanlig QWERTY-layout eller ABC på det virtuella tangentbordet. Har man för stora fingrar sitter det en liten penna gömd längst ned till höger.

Multimedia
Precis som de flesta toppmodeller klarar G800R både musik och bildfiler, antingen från internminnet eller från SD-minneskort. Enheten har inbyggd FM-sändare så att man överföra ljudet till bilstereon. Då klingar både navigeringsljud och eventuell bluetooth-handsfree och musik ut i bilens alla högtalare. G800R kan dessutom spela videosnuttar i MPEG4-format och om man har riktigt tråkigt finns det ett par enkla spel.

Slutsats
G800R är en spännande enhet som har många finesser och funktioner. Den har en bra skärm och ett klart ljud för navigeringsinformationen. Menyerna är lite små och skärmen utnyttjas inte helt optimalt. I skrivande stund saknar den dessutom varning för fartkameror, men detta sägs vara på gång.

Det som skiljer den från konkurrenterna är en omfattande databas med intressepunkter samt tredimensionella flygfoton i storstäder. Detta kanske inte är enbart positivt eftersom att sitta och snegla på skärmen kan ta uppmärksamheten från vägen. Det märkte vi själva när vi tog en liten provtur …

Men NDRIVE G800R är spännande nyhet som utan tvekan markerar början av navigering på riktiga fotografier!

Home tycker

Bra skärm. Flygfoton. Fin databas med intressepunkter. Svårläst text. Handsfree-mikrofonen. Ingen väggladdare eller väska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket körglädje med mindre budget

Liten tuffing

Äntligen en riktig elektrisk kombi

Konservativ och kompetent

Tesla har hört vår bön!

Skär genom luften som en skalpell

Sportig version av Audis storsäljare

Förbättrad storsäljare

Kul så länge det varar

Det är inte bara namnet som är svårt att komma ihåg

Den mest galna SUV vi någonsin har testat

Som att sväva på luft

Ljud & Bild
Rulla till toppen