Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Asus ROG Strix GO 2.4

För vuxna spelare på språng

Asus gör upp med föreställningen om hur ett gaming-headset kan se ut.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
Asus ROG Strix GO 2.4
John Hvidlykke

Asus har gjort gaming-headset i många år, bland annat det överväldigande ROG Theta 7.1 – med äkta surroundljud. Asus ROG Strix Go 2.4 är i en helt annan liga. Förutom den löstagbara mikrofonen ser det nämligen ut som ett civilt par lyxhörlurar.

Ordet ”Go” i namnet ska tas bokstavligt. ROG Strix Go 2.4 är det första gaming-headsetet jag har sett som har ett sådant här skyddande resefodral. Den mjuka, rundade designen med mattsvarta, ovala öronkåpor signalerar också mer lyxresor än gaming. Det handlar inte så mycket om kringresande professionella e-sportare som om bärbara plattformar. Tack vare en trådlös USB-C-adapter och möjligheten till analog minijack-inkoppling kan headsetet användas med de flesta handhållna enheter, inklusive Nintendo Switch.

Även om Bluetooth inte passar så bra för spel kan det komma som en överraskning att Asus inte har byggt in det alternativet för mobilspel. Det skulle dessutom ha gett headsetet en extra funktion som resehörlurar.

 Överdrifter ger bättre förståelse

Asus ROG Strix Go 2.4 stöder HD-ljud också, men bara via den analoga minijack-kabeln. Den trådlösa anslutningen begränsar frekvensomfånget till 20–20 000 Hz.

Inte bara designen passar vuxna, det gör även ljudet. Med EQ-kontrollerna i styrprogrammet ROG Armory Crate i neutralt läge låter det mycket mer hifi än gaming. Basen är nyanserad och snustorr, toppen är klar och mellanregistret är nyanserat upplöst. Faktiskt så upplöst att jag skulle vilja beskriva ljudet som analytiskt om det hade kommit från ett par stereohörlurar. Men överexponering av detaljer är bara en fördel när man ska ha en översikt över slagfältet.

Slutsats

Asus ROG Strix Go 2.4 är gjord speciellt för spelare med mobila enheter, men jag kan tänka mig att det också kommer att bli en favorit hos mogna nördar som inte vill ha ett helt tivoli på huvudet. Ljudkvaliteten matchar det vuxna utseendet. Här får man kvalitet för varenda krona. Faktiskt för ännu mer än så.

Karakter
Asus ROG Strix GO 2.4
Premium

Ljud & Bild tycker

Superläcker design. Faktiskt riktigt snyggt! Ljudet är enastående. Flexibiliteten hade varit ännu bättre om det hade funnits stöd för Bluetooth.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer behöver inte proffs betala

Hörlurar för musikälskare

En annorlunda Sound Blaster

En ännu bättre utopi?

Jösses, vilken kraft!

Överraskar

Rulla till toppen