Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: SteelSeries Arctis 9 Wireless

Flexibel och förnuftig

SteelSeries toppmodell är full av praktiska lösningar.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
SteelSeries Arctis 9 Wireless
John Hvidlykke

Danska Steelseries har varit en fast gäst i våra headset-tester, oavsett prisklass. Den här gången representeras de av deras nya ”civila” toppmodell, Arctis 9 Wireless, som lägger sig strax under Arctis Pro Wireless.

Liksom de andra medlemmarna i Arctis-familjen har 9 Wireless en avslappnad stil som riktar sig till spelare som har passerat tonåren. Öronkuddarna är mjuka och tygklädda och headsetet vilar på huvudet med ett elastiskt band.

Steelseries Arctis 9:s speciella partytrick är Bluetooth, vilket är lite av en sällsynthet i gaming-utrustning eftersom fördröjningen (latensen) i Bluetooth-protokollet innebär att man riskerar att vara död innan ljudet av fiendens skott når fram. Men Bluetooth gör det ändå möjligt att använda Arctis 9 med mobilen.

Den medföljande trådlösa USB-adaptern är ett kapitel för sig, eftersom den i själva verket är en komplett hubb och inte bara en trådlös sändare. På baksidan av den relativt stora runda enheten hittar man minijack-kontakt för analog in- och utgång. Det är inget annat än genialt.

Förnuftig kompromiss

Ljudet av Arctis 9 är som utseendet: dämpat och fullvuxet. Arctis 9 kan absolut användas för musik när man inte är inblandad i en kamp på liv och död. Och headsetet kan dessutom sparka liv i ljudet på Zoom-möten. Ljudet är snudd på hifi. Inte lika neutralt och upplöst som hos EPOS/Sennheiser, men nära. Basen är lite tillbakadragen (det kan EQ:n i SteelSeries Engine-styrprogrammet råda bot på), men annars finns det inget att klaga på. Arctis Pro är bättre. Fast en tredjedel dyrare också, och för spel behövs inte den extra ljudkvaliteten.

Slutsats

SteelSeries Arctis 9 Wireless fyller på ett perfekt sätt den lediga platsen i toppen av Arctis-serien. Här handlar det om ett headset för vuxna spelare som vet vad de vill ha och som ger blanka tusan i poppiga effekter. Den mångsidiga USB-adaptern utökar möjligheterna avsevärt. Det gör Bluetooth också.

Karakter
SteelSeries Arctis 9 Wireless
Premium

Ljud & Bild tycker

Kan användas trådlöst med alla plattformar. Bluetooth är ett extra plus. Inga ljuseffekter. Ljudet är bra – men inte lika bra som i Pro-versionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen