Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Acer Predator Galea 350

Allt du behöver

Testets billigaste har 7.1-surroundljud, utmärkt byggkvalitet och helt okej ljud.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
Acer Predator Galea 350
John Hvidlykke

Predator Galea 350 är ett trådbundet no-nonsense-headset i den billiga änden av startfältet. Acer har dock haft råd med ett USB-gränssnitt i form av en adapterkabel, som hörlurarnas egen minijack-kabel kopplas till. Det finns 7.1-surroundljud (naturligtvis virtuellt).

På sin datasida skriver Acer: ”Form factor: circumaural.” För de som inte har sitt latin färskt i minnet betyder det helt enkelt ”runt örat”. Eller vad vi i dag kallar för over-ear-hörlurar. Passformen och komforten är också bra. Huvudbygeln och öronkuddarna är fodrade med skum, överdragna med något som inte anstränger sig särskilt mycket att se ut som skinn. Bygeln, öronkåporna och dess hållare är gjorda av plast och känns inte särskilt robusta. Men med tanke på priset är det helt okej och hjälper säkert till att hålla nere vikten, vilket gör headsetet bekvämare att ha på sig

Traditionsenligt är allting svart, bortsett från de silvergråa Predator-loggorna på de ovala öronkåporna. Mikrofonen sitter på en kort svanhals som kan skjutas in i vänster öronkåpa.

USB-adaptern är en liten låda på kabeln, utrustad med en volymknapp, en omkopplare för mikrofonen och en tryckknapp som väljer mellan musik, film och spel. Exakt vad varje läge innebär sägs det ingenting om, men de verkar förnuftiga.

Inte neutral, men bra

I musikläget är ljudet förhållandevis neutralt, med en bra återgivning av röster. Toppen är lite tillbakadragen, men det funkar. Basen låter en smula ihålig, men helt acceptabel för priset. Detta är ju inte hörlurar för kritisk musiklyssning.

I spelläget blir det extra tryck i basen, så explosioner och skott kommer till sin rätt. Filmläget framhäver diskanten och det virtuella 7.1-surroundljudet ger en känsla av att handlingen utspelas runt omkring. Inte på samma nivå som med bra hemmabioavkodning, men det går utmärkt att avnjuta en film på PC-skärmen.

Slutsats

Acer Predator Galea 350 är testets allra billigaste headset, men har ändå en helt okej byggkvalitet och 7.1-kanals surroundljud. Ljudet är inte perfekt, men för det som headsetet är gjort för, nämligen spel, fungerar det strålande.

Karakter
Acer Predator Galea 350
Basic

Ljud & Bild tycker

Utmärkt surroundfunktion. Inga besvärliga inställningar att krångla med. Ljudet är lite ihåligt och byggkvaliteten avslöjar det låga priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen