Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Corsair HS60 Haptic

Inbyggd granatchock

Corsairs kamouflage-headset är fullt av dunder och brak.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
Corsair HS60 Haptic
John Hvidlykke

Corsair HS60 Haptic avviker från regeln att all gaming-utrustning måste vara kolsvart. Det gråsvarta camo-mönstret på öronkåporna garanterar – ironiskt nog – att de sticker ut i mängden.

Byggkvaliteten verkar förvånansvärt välgjord och gedigen med tanke på prisnivån. Öronkåporna är stora och öronkuddarna är tjocka och mjuka. Ramen är gjord av metall och huvudbygeln är tjockt fodrad med läckra detaljer. Vid första anblicken ser det ut som om huvudkopparna har trådnät på sidorna, som man hittar på öppna hörlurar. Men det visar sig bara vara mönstrad plast.

Corsair HS60 Haptic är ett rent USB-trådbundet headset. Förmodligen skulle den extra elektroniken till den ”haptiska” funktionen tömma batteriet för snabbt. Det finns inte heller några ljuseffekter.

Tilltalsnamnet ”Haptic” i modellbeteckningen innebär att HS60 är utrustad med en vibrator-konstruktion som fungerar som en subwoofer och som ska få djupbasen att kännas i kroppen hos användaren.

Första haptiska headsetet som fungerar

Vi har testat flera hörlurar med haptisk subwoofer, inte minst de olika inkarnationerna av Skullcandy Crusher. Men Corsair HS60 Haptic är första gången vi har upplevt att det fungerar! Detta beror på att vibratorn både kan starta och stoppa snabbt, så att baseffekten inte blir ett konstant brummande i otakt med ljudet.

Mängden muller justeras med ett vridreglage på höger öronkåpa. Musik låter bäst om effekten stängs av nästan helt, men för explosioner i spel är den perfekt.

Själva ljudet är rent strålande, faktiskt så bra att vi skulle uppfatta priset som helt rimligt även utan den inbyggda basvibratorn. Ljudet känns balanserat och upplöst, även uppe i diskanten, där HS60 spelar på ett hifi-liknande sätt. Om detta inte faller i smaken så kan det naturligtvis ändras med EQ-funktionen i iCUE-styrprogramvaran.

Slutsats

Corsair HS60 Haptic är det första välfungerande headsetet med basvibrator jag har varit med om. Effekten gör skjutaspel underhållande och ljudkvaliteten bärkomforten är så bra att man inte blir trött av att ha dem på huvudet i timmar. Om du inte har speciella krav (och pengar för att backa upp dem med) så är det här en utmärkt lösning.

Karakter
Corsair HS60 Haptic
Basic

Ljud & Bild tycker

Stor underhållningsfaktor. Den ”haptiska” funktionen fungerar faktiskt. Finns bara i kamouflageversion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mer behöver inte proffs betala

Hörlurar för musikälskare

En annorlunda Sound Blaster

En ännu bättre utopi?

Jösses, vilken kraft!

Överraskar

Rulla till toppen