Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Razer BlackShark V2 Pro

Haj på gaming

Pro-etiketten är inte bara för syns skull. Razers headset är ett verktyg för proffs.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
Razer BlackShark V2 Pro
John Hvidlykke

Razer tillverkar många olika headset för gaming. Men modellen som de har valt att ställa upp med i det här testet kommer från deras professionella avdelning.

Razer Blackshark Pro V2 är betydligt mer diskret än deras RGB-blinkande jättemodeller för hemmabruk. Öronkåporna är ovala och inte större än nödvändigt, rent allmänt saknar det här headsetet pråligheter. Däremot är det lätt och skönt att ha på sig. Precis som hos Logitech och Steelseries är öronkuddarna gjorda av tyg som transporterar bort svett. Mikrofonen är löstagbar och sitter på en svanhals. Lyckligtvis är den befriad från indikatorljuset som man utsätts för på hemmamodellerna. I stället har den ett vindskydd. Perfekt. Lika perfekt är styrkontrollen till vänster, som är en gammal hederlig ratt som är lätt att hitta med handen på en bråkdels sekund.

Skillnaden mellan Blackshark och Pro-versionen är att den senare är trådlös. Men man kan naturligtvis även använda en analog minijack-kabel. Att varje kvadratmillimeter på Razer-headsetet är mattsvart är en självklarhet. Man gör ju inte prickskyttegevär i glada färger, eller hur?

På webbplatsen kan man läsa att elementen är titanbelagda, vilket kan vara väldigt förnuftigt, men det är inte förklaringen som Razer pekar på, i stället har de förbluffande frekvenskurvor som försöker skryta med fördelarna med Razers element jämfört med en enda kurva för ”andra”. Det är nonsens av värsta sort – och inte värdigt en så här bra produkt!

Upptäcker missade detaljer

Ljudet från Razer Blackshark V2 Pro är lika diskret som utseendet. Och lika funktionellt. Razers versioner för hemmabruk är vanligtvis lite tråkiga och tunga i ljudet. Men Blackshark V2 Pro är neutralt – och oerhört detaljerat. Man får inte detaljerna upptryckta i ansiktet, men konstaterar lugnt att saker man inte kunde ana förut nu hörs.

Slutsats

Razer Blackshark V2 Pro är precis vad det påstår sig vara: ett professionellt verktyg. Headsetetet är helt befriat från imponatoreffekter. Funktionerna är minskade till ett minimum, men kvaliteten är hög. Precis vad jag hade valt om det gäller att vinna en match utan att bli distraherad av redskapet. Det är enkelt att hitta ett headset med lika få funktioner till ett lägre pris. Men inte med den här byggkvaliteten – eller med en ljudkvalitet som ger den viktiga, extra översikten.

Karakter
Razer BlackShark V2 Pro
Premium

Ljud & Bild tycker

Logisk styrning som inte fallerar i stridens hetta. Ljudet är precist och nyanserat. Saknar pråligheter. Kan göra en del fans av Razers mer poppiga headset besvikna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen