Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsung fortsätter samarbetet med Philips Hue

CES 2024 närmar sig - kommer vi att få se Hue-belysning på fler Samsung-modeller nästa år?

Skrivet av / 2023-12-07 - 19:29
Samsung fortsätter samarbetet med Philips Hue

Samsung och Signify (tidigare Philips Lighting) gjorde succé på CES 2023 i Las Vegas när de gemensamt lanserade Philips Hue Sync App för Samsung-TV-apparater. Appen gör det möjligt att styra och synkronisera färgade Hue-lampor med vad som händer på TV-skärmen.

Läs också Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?

Samarbetet mellan Samsung och Signify går tillbaka till 2020, efter att Philips Hue hade lanserat sin Play HDMI Sync Box året innan.

”Vi märkte hur Philips Hue Play HDMI Sync Box kunde synkronisera ljusstyrka och färg beroende på vilket innehåll som spelades upp på skärmen. Detta förbättrade tittarupplevelsen avsevärt på ett sätt som vi aldrig hade sett tidigare”, säger AJ Cho från Visual Display Business på Samsung Electronics, i en intervju.

De hade nog inte sett en Philips Ambilight-TV tidigare…

Hur som helst: År 2020 var samarbetet ett faktum, och på CES 2023 lanserade Samsung de första TV-apparaterna med stöd för Philips Hue Sync TV-appen.

Philips Hue Sync-appen kostar 130 euro och är tillgänglig på Samsung TV-modeller från Q60B och nyare som släpps efter 2022. Appen har också lanserats för Samsung Smart-monitorer.

”Genom att arbeta med Samsung, en marknadsledare inom TV-tillverkning, kunde vi dra full nytta av vårt avancerade belysningssystem. Det stod klart för mig att det här samarbetet skulle leda till innovativa lösningar inom hemunderhållning”, säger Yoojin Hong från Signify Korea.

Philips Hue Sync app för Samsung TV. (Foto: Samsung)
Läs också Slut på Philips Ambilight+Hue? Nya Philips Ambilight TV-modeller kommer inte längre att ha direkt fjärrstyrning av Hue-glödlamporna, hävdas det.
Läs också Philips Hue-boxen får HDR10+ och Dolby Vision Boxen får bland annat stöd för HDR10+ och Dolby Vision, samt infraröd fjärrkontroll och röststyrning.

Philips Hue Sync appen för Samsung TV

Philips Hue-appen har den fördelen att lamporna sedan kan paras direkt med TV:n utan att det behövs en separat synkbox. Detta innebär också att allt videoinnehåll kan synkroniseras med lamporna. Sync Box fungerar som bekant bara med externa HDMI-källor.

TV-appen erbjuder en rad olika inställningar, inklusive både spel- och videolägen. Appen använder automatiskt belysning som är optimerad för det spel du spelar eller den video du tittar på, synkroniserad i realtid med innehållet.

”Jag rekommenderar starkt att använda lamporna i spelläget, som ger en uppslukande belysning baserad på genren i det spel du spelar”, säger Cho. ”Oavsett om det är en simulering, FPS (First-Person Shooting) eller ett racingspel drar den extra belysningen in dig. Spelarna kan också justera ljusintensiteten baserat på sina preferenser för en mycket skräddarsydd upplevelse.”

CES 2024 i Las Vegas äger rum i början av januari: Vi kan förvänta oss att se nya resultat från samarbetet mellan Samsung och Signify, företaget bakom Philips Hue.

I videon nedan kan du se hur Philips Hue Sync (Game Mode) fungerar på en Samsung QLED TV (Video: Samsung)

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

Samsungs nya TV-apparater får "AI-processor"

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen