TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung ersätter toppchefer – samlar mobil och tv under samma tak

Samsung Electronics meddelade på tisdagen att de kommer att byta ut alla sina vd:ar och banta ner företaget till två divisioner.

forfatter
Publicerad 2021-12-07 - 12:41

De nya företagen inom Samsung-koncernen kommer att fokusera på hemelektronik respektive halvledare (semiconductors). Det är ett överraskande drag som är tänkt att positionera den sydkoreanska elektronikjätten mot sina konkurrenter i ett allt tuffare globalt affärslandskap.

The-Frame-Lifestyle-2-989x561 SamsungGalaxyZFold3_TOP-989x557
<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

Slår ihop mobil, TV och hemelektronik

Mobil och TV/hemelektronik har tidigare varit separata företag, men som ett resultat av omstruktureringen samlas dessa företag under ett gemensamt paraply – Samsung SET Division.

Det nya företaget kommer att ledas av Han Jong-hee, även känd som JH Han. Han är tidigare chef för Samsungs Visual Display Business, och får mycket av äran för framgångarna Samsung har haft på tv-marknaden med produkter som MicroLED, QLED-TV och inte minst designmodellen The Frame. Den populära ram-TV:n har redan passerat 1 miljon sålda exemplar hittills under 2021.

Parallellt med sammanslagningen utses Kyung Kye-hyun (tidigare Samsung Electro-Mechanics) även till direktör för Samsung DS (Device Solutions) – den nya divisionen som ska ansvara för halvledare och minneschip.

Kyung-Kye-hyun-Samsung-989x584 JH-Han-IMG_4-989x659
<
>
Den tidigare tv-chefen Han Jong-hee är ny chef för Samsungs SET-division. (Foto: Samsung)

Enligt Nikkei Asia är detta den första organisationsförändringen Samsung-ledaren Lee Jae-yong har gjort sedan han släpptes från fängelset i augusti. Han benådades – i nationens intresse – efter att ha avtjänat 15 månader för mutor och förskingring. Lee är sonson till Samsungs grundare Lee Byung-chul.

Omorganisationen beror knappast på dåliga resultat: Samsungs rörelseresultat steg med 40 % de tre första kvartalen i år jämfört med 2020, delvis som ett resultat av ökande efterfrågan på minneschip och smartphones, skriver Nikkei Asia. Sammanslagningen ses mer som ett drag för att stärka Samsung i konkurrensen mot nya taiwanesiska och kinesiska rivaler, inklusive Xiaomi.

Den nya chefen för SET-divisionen, Hang Jong-hee, är planerad att hålla ett öppningstal på CES-mässan i Las Vegas den 4 januari.

Källa: Samsung pressmeddelande, Nikkei Asia

Läs också Rykte: Samsung planerar ”storsläpp” av OLED-TV 2022 Ryktet säger att Samsung kommer att lansera OLED-modeller nästa år. Och om vi ska tro källorna så kan vissa TV-apparater få OLED-paneler från LG!
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend