Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

OLED-TV från Samsung 2022?

Ryktet säger att Samsung kommer att lansera OLED-modeller nästa år. Och om vi ska tro källorna så kan vissa TV-apparater få OLED-paneler från LG!

Av / 2021-12-04 - 08:55
OLED-TV från Samsung 2022?

Samsung har länge satsat hårt på LCD-TV med QLED-teknik (kvantprickar) i sina bästa TV-modeller. Detta till skillnad från konkurrenten LG som har satsat stort på sin egen OLED-teknik. Men nästa år kan vi få se OLED-TV från Samsung igen!

Läs också Samsungs nya ”OLED-dödare” imponerar Samsungs 4K-toppmodell har blivit rejält uppgraderad i år: den nya MiniLED-bakbelysningen ger en fenomenal kontrast!

Samsung-OLED?

Systerbolaget Samsung Display, som utvecklar skärmtekniker har nämligen tagit fram en ny generation OLED-skärmar under namnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Detta är en toppmodern OLED-teknik som Samsungs TV-division förväntas använda i sina highend-modeller.

Inte nog med det: vissa källor hävdar också att Samsung kommer att satsa ännu mer på OLED-TV nästa år. För att kunna göra det ska de enligt uppgift köpa ett stort parti OLED-paneler från ingen mindre än LG Display. Självaste ärkerivalen, alltså!

Enligt webbplatsen The Elec ska Samsungs premiummodellserie för 2022 (preliminärt) bestå av tre miljoner Neo QLED-TV med MiniLED-bakbelysning och två miljoner OLED-TV. Enligt rapporten kommer dock bara en halv miljon vara den nya QD-OLED-varianten. De återstående 1,5 miljonerna ska enligt uppgift vara av typen W-OLED som produceras av LG Display.

Rapporten säger också att Samsung kommer att köpa ett större antal LCD-paneler från LG nästa år, eftersom Samsung Display tillverkar allt färre LCD-skärmar i sina egna fabriker.

Om ryktena visar sig stämma kan det betyda att vi får se tre sorters premiummodeller från Samsung nästa år: Neo QLED med MiniLED-bakbelysning, QD-OLED samt ”vanlig” OLED, alla i olika skärmstorlekar och prisklasser. Det kommer i så fall att innebära ett dramatiskt större utbud av OLED-skärmar. Och vi får inte heller glömma bort MicroLED, som fortfarande är en exklusiv teknik i den riktiga highend-klassen.

Läs också Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!

Samsung lanserar sina nya TV-modeller för 2022 på CES-mässan i Las Vegas, som är planerad att gå av stapeln 4 januari. Då får vi se om det ligger någon sanning i ryktena!

Källa: The Elec, HDTVtest

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”OLED-TV från Samsung 2022?”

  1. Roger Zivolic

    Men har ni så dålig koll på detta med varför Samsung inte har tillverkat Oled tv innan?

    Det har inte att göra med att de ville satsa på LCD tekniken utan detta är ett stort domstolsfall där Samsung gick förlorande och blev förbjudna att tillverka TV apparater med OLed teknik.

    Är osäker på om detta nu är preskriberat och Samsung själva får börja med OLed TV?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen