Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips OLED vinner designpris

Den nya toppmodellen OLED+908 tilldelas Red Dot Design Award.

Av / 2023-04-12 - 14:52
Philips OLED vinner designpris

Philips OLED-skärmar är kända för utmärkt bildkvalitet, stämningsfull Ambilight-belysning och inte minst slank och läcker design. Nu har de fått officiellt beröm för just detta: 2023-modellen OLED+908 tilldelades nyligen Red Dot Design Award, tillsammans med flera andra Philips-produkter.

Philips OLED+908 finns i 55″, 65″ och 77″-versioner. (Foto: Philips/TP Vision)

Philips OLED+908 vinner Red Dot Design Award

Red Dot Design Award grundades 1955 och är ett internationellt erkänt pris för god produktdesign, som årligen delas ut i ett antal olika produktkategorier. Juryn består av 50 oberoende designspecialister och lägger vikt vid funktionalitet, kvalitet, ergonomi och innovation.

Philips OLED+908 är fortfarande en rykande färsk modell som inte har kommit på butikshyllorna ännu (förväntas hösten 2023), men vi fick en smygtitt under Philips presentation tidigare i år.

Läs också Philips visar nya OLED-TV-apparater i Amsterdam Philips har flera spännande TV-modeller på gång i år, inklusive en ny OLED-toppmodell med MLA-teknik och bländande ljusstyrka.

Philips-modellen finns i skärmstorlekarna 55″, 65″ och 77″ med toppmoderna ”MLA” OLED-paneler från LG Display – samma typ som används i flaggskeppsmodellen LG OLED G3 som vi nyligen har testat.

Läs också LG:s nya OLED höjer ribban Vi har just haft LG:s nya 2023-modell OLED G3 på besök i testrummet. Har vi redan nu sett årets bästa TV?

Utöver detta har OLED+908 det välkända omgivande ljuset Ambilight och en integrerad soundbar från Bowers & Wilkins på undersidan, som för övrigt är klädd i ulltyg från danska Kvadrat. Skärmen har en vridbar aluminiumfot, medan den ergonomiska fjärrkontrollen har bakbelysta knappar som gör dem lättare att se i ”biomörkret”.

Förutom OLED+908 vann hörlurarna Philips Fidelio L4 och öronpropparna Fidelio TWS och A5580 True Wireless också sina respektive Red Dot Awards för produktdesign.

Läs också Nya Philips-hörlurar för sport, tystnad och sömn Philips Sound lanserar två nya Fidelio-modeller, två sporthörlurar samt de första sömnhörlurarna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Rulla till toppen