TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Philips lanserar ny version av ”The One”

En ny generation av Philips populära LCD-skärmar är på väg – inklusive en enorm 86-tummare!

forfatter
Publicerad 2022-02-02 - 13:46

Philips har haft en del framgångar med sina TV-apparater det senaste året: en av dem är LCD-TV:n PUS8506, med smeknamnet The One, som vi har testat med fina resultat i 65-tumsversion. Performance-serien från Philips har utmärkt sig med tjusig bildkvalitet, inte minst tack vare Ambilight-ljuset som piffar till upplevelsen lite extra.

Philips The One PUS8807

Nu är det snart dags för 2022-generationen. Förutom de nya OLED-skärmarna vi redan har berättat om så får även The One sina naturliga efterföljare. Den nya modellserien heter PUS8807 och kommer att finnas i 43, 50, 55, 65 och 75 tum – och ovanpå allihop en 86-tumsmodell! Det här är goda nyheter för alla som har saknat en riktig storskärm med Philips-logga på.

Philips The One PUS8807 blue
Philips The One PUS8807. (Foto: Philips)

Philips 8807 kan bland annat skryta med en ny 5:e generationens P5-videoprocessor och en 120 Hz-LCD-panel av hög kvalitet. Bakbelysningen är direkt LED-baserad. Skärmen har naturligtvis Ambilight också, fördelat på sidan och toppen av baksidan av skärmen.

Stöd för HDMI 2.1, eARC och 4K/120 Hz, VRR och AMD FreeSync ska finnas på plats, vilket är goda nyheter för gaming-fantaster. Philips hävdar att de har lyckats trimma fördröjningen (input lag) ner till 9 millisekunder. De introducerar också en ny Game Bar-meny i årets modeller, som ska göra det lättare att hålla koll på alla spelfunktioner.

På ljudsidan är Philips The One utrustad med ett uppgraderat högtalarsystem som ska vara kompatibelt med Dolby Atmos. TV-högtalarna kan även användas som centerkanal i ett större surroundsystem (DTS Play-Fi), vilket gör det möjligt att ansluta trådlösa bakhögtalare och subwoofer till TV:n.

(Philips har tydligen också en ”The One”-soundbar på ingång, men vi räknar med att vi får mer specifik info om den längre fram!)

Philips The One PUS8507

Förutom 8807-serien som vi beskrivit här släpper Philips lite märkligt nog också en extravariant av The One/Performance-serien i år som heter PUS8507. Den största skillnaden är att den har ett lägre pris, med enklare LCD-panel (60 Hz i stället för 120 Hz) och att den finns i färre skärmstorlekar (43, 50, 58 och 65 tum).

Pris och tillgänglighet

Enligt Philips planer ska The One PUS8807/PUS8507 lanseras i juli 2022. Priserna är ännu inte satta. Vi uppdaterar när vi vet mer!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Philips är magiska tv apparater med kanonbra bild och ambilight

Ja, min Philips-TV är jag mycket nöjd med. 👍
Såväl Bilden som Ljudet… toppat med suveräna AmbiLight. 👌

Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild