TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Philips lanserar ny version av ”The One”

En ny generation av Philips populära LCD-skärmar är på väg – inklusive en enorm 86-tummare!

forfatter
Publicerad 2022-02-02 - 13:46

Philips har haft en del framgångar med sina TV-apparater det senaste året: en av dem är LCD-TV:n PUS8506, med smeknamnet The One, som vi har testat med fina resultat i 65-tumsversion. Performance-serien från Philips har utmärkt sig med tjusig bildkvalitet, inte minst tack vare Ambilight-ljuset som piffar till upplevelsen lite extra.

Läs också Ambilight gör stor skillnad Philips The One PUS8506 skiljer sig från konkurrenterna genom ett färgsprakande omgivande ljus, som definitivt bidrar till att förstärka bildupplevelsen.

Philips The One PUS8807

Nu är det snart dags för 2022-generationen. Förutom de nya OLED-skärmarna vi redan har berättat om så får även The One sina naturliga efterföljare. Den nya modellserien heter PUS8807 och kommer att finnas i 43, 50, 55, 65 och 75 tum – och ovanpå allihop en 86-tumsmodell! Det här är goda nyheter för alla som har saknat en riktig storskärm med Philips-logga på.

Philips The One PUS8807 blue
Philips The One PUS8807. (Foto: Philips)

Philips 8807 kan bland annat skryta med en ny 5:e generationens P5-videoprocessor och en 120 Hz-LCD-panel av hög kvalitet. Bakbelysningen är direkt LED-baserad. Skärmen har naturligtvis Ambilight också, fördelat på sidan och toppen av baksidan av skärmen.

Stöd för HDMI 2.1, eARC och 4K/120 Hz, VRR och AMD FreeSync ska finnas på plats, vilket är goda nyheter för gaming-fantaster. Philips hävdar att de har lyckats trimma fördröjningen (input lag) ner till 9 millisekunder. De introducerar också en ny Game Bar-meny i årets modeller, som ska göra det lättare att hålla koll på alla spelfunktioner.

På ljudsidan är Philips The One utrustad med ett uppgraderat högtalarsystem som ska vara kompatibelt med Dolby Atmos. TV-högtalarna kan även användas som centerkanal i ett större surroundsystem (DTS Play-Fi), vilket gör det möjligt att ansluta trådlösa bakhögtalare och subwoofer till TV:n.

(Philips har tydligen också en ”The One”-soundbar på ingång, men vi räknar med att vi får mer specifik info om den längre fram!)

Philips The One PUS8507

Förutom 8807-serien som vi beskrivit här släpper Philips lite märkligt nog också en extravariant av The One/Performance-serien i år som heter PUS8507. Den största skillnaden är att den har ett lägre pris, med enklare LCD-panel (60 Hz i stället för 120 Hz) och att den finns i färre skärmstorlekar (43, 50, 58 och 65 tum).

Pris och tillgänglighet

Enligt Philips planer ska The One PUS8807/PUS8507 lanseras i juli 2022. Priserna är ännu inte satta. Vi uppdaterar när vi vet mer!

Läs också Philips lanserar splitter ny OLED-TV Nykomlingen OLED807 har både ny OLED-panel, uppgraderad videoprocessor och mer avancerat Ambilight-ljus.
OLED807 OLED837 48 55 65 IS Room RGB 989x659 1
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

2 svar på ”Philips lanserar ny version av ”The One””

 1. Ja, min Philips-TV är jag mycket nöjd med. 👍
  Såväl Bilden som Ljudet… toppat med suveräna AmbiLight. 👌

  Svara

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild