Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips lanserar ny version av ”The One”

En ny generation av Philips populära LCD-skärmar är på väg – inklusive en enorm 86-tummare!

Av / 2022-02-02 - 13:46
Philips lanserar ny version av ”The One”

Philips har haft en del framgångar med sina TV-apparater det senaste året: en av dem är LCD-TV:n PUS8506, med smeknamnet The One, som vi har testat med fina resultat i 65-tumsversion. Performance-serien från Philips har utmärkt sig med tjusig bildkvalitet, inte minst tack vare Ambilight-ljuset som piffar till upplevelsen lite extra.

Läs också Ambilight gör stor skillnad Philips The One PUS8506 skiljer sig från konkurrenterna genom ett färgsprakande omgivande ljus, som definitivt bidrar till att förstärka bildupplevelsen.

Philips The One PUS8807

Nu är det snart dags för 2022-generationen. Förutom de nya OLED-skärmarna vi redan har berättat om så får även The One sina naturliga efterföljare. Den nya modellserien heter PUS8807 och kommer att finnas i 43, 50, 55, 65 och 75 tum – och ovanpå allihop en 86-tumsmodell! Det här är goda nyheter för alla som har saknat en riktig storskärm med Philips-logga på.

Philips The One PUS8807 blue
Philips The One PUS8807. (Foto: Philips)

Philips 8807 kan bland annat skryta med en ny 5:e generationens P5-videoprocessor och en 120 Hz-LCD-panel av hög kvalitet. Bakbelysningen är direkt LED-baserad. Skärmen har naturligtvis Ambilight också, fördelat på sidan och toppen av baksidan av skärmen.

Stöd för HDMI 2.1, eARC och 4K/120 Hz, VRR och AMD FreeSync ska finnas på plats, vilket är goda nyheter för gaming-fantaster. Philips hävdar att de har lyckats trimma fördröjningen (input lag) ner till 9 millisekunder. De introducerar också en ny Game Bar-meny i årets modeller, som ska göra det lättare att hålla koll på alla spelfunktioner.

På ljudsidan är Philips The One utrustad med ett uppgraderat högtalarsystem som ska vara kompatibelt med Dolby Atmos. TV-högtalarna kan även användas som centerkanal i ett större surroundsystem (DTS Play-Fi), vilket gör det möjligt att ansluta trådlösa bakhögtalare och subwoofer till TV:n.

(Philips har tydligen också en ”The One”-soundbar på ingång, men vi räknar med att vi får mer specifik info om den längre fram!)

Philips The One PUS8507

Förutom 8807-serien som vi beskrivit här släpper Philips lite märkligt nog också en extravariant av The One/Performance-serien i år som heter PUS8507. Den största skillnaden är att den har ett lägre pris, med enklare LCD-panel (60 Hz i stället för 120 Hz) och att den finns i färre skärmstorlekar (43, 50, 58 och 65 tum).

Pris och tillgänglighet

Enligt Philips planer ska The One PUS8807/PUS8507 lanseras i juli 2022. Priserna är ännu inte satta. Vi uppdaterar när vi vet mer!

Läs också Philips lanserar splitter ny OLED-TV Nykomlingen OLED807 har både ny OLED-panel, uppgraderad videoprocessor och mer avancerat Ambilight-ljus.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

2 reaktioner på ”Philips lanserar ny version av ”The One””

  1. Ja, min Philips-TV är jag mycket nöjd med. 👍
    Såväl Bilden som Ljudet… toppat med suveräna AmbiLight. 👌

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen