TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Philips OLED807 kommer i 48–77 tum

Nykomlingen OLED807 har både ny OLED-panel, uppgraderad videoprocessor och mer avancerat Ambilight-ljus.

forfatter
Publicerad 2022-01-27 - 14:00

Philips har fått mycket beröm för sina OLED-TV, inklusive OLED806/856 som vi har testat med utmärkta resultat här hemma. Nu är efterträdaren OLED807 på väg och Philips verkar ha gått grundligt tillväga för att förbättra en redan bra TV.

Philips OLED807

Den nya OLED-TV:n kommer i fyra storlekar (48, 55, 65 och 77 tum) och har den senaste generationen OLED-paneler från LG Display, även känd som OLED EX. Den här panelen utlovar bland annat upp till 30 % högre ljusstyrka än den traditionella varianten. Philips har även trimmat bildbehandlingen i form av en ny, sjätte generationens P5 AI-videoprocessor.

OLED807 OLED837 LFT 989x989 1 OLED807 OLED837 L 989x689 1 OLED807 OLED837 F 989x719 1 OLED807 OLED837 RFT 989x989 1
<
>
Philips OLED807. (Foto: Philips)

OLED807 skulle ju inte vara någon riktig Philips-TV utan omgivningsljuset Ambilight, och Philips påstår att de har lyckats med en del förbättringar även där. Det fyrsidiga Ambilight-ljuset har en mer detaljerad färgåtergivning och justerar nu både ljusstyrka, gamma och färger kontinuerligt efter rummets ljusförhållanden.

Philips har tidigare utmärkt sig med brett stöd för olika HDR-videoformat. Nytt för i år är IMAX Enhanced, förutom Dolby Vision, HDR10+ och HLG.

Läs också Färgsprakande gaming Med kontrastrik OLED på framsidan och färgglatt Ambilight-ljus på baksidan är Philips OLED806 extra engagerande med spel!

Philips har tagit hänsyn till de av oss som är gaming-intresserade och uppdaterat OLED807 med en så kallad Game Bar-meny. Där kommer man snabbt åt de viktigaste spelinställningarna. HDMI 2.1 finns givetvis på plats, liksom stöd för FreeSync Premium och G-SYNC/VRR (variable refresh rate) från 48 till 120 Hz.

Gränssnittet är precis som förut Android-baserat (Android 11) och OLED807 har fått en premiumfjärr av metall, skinnöverdrag och bakgrundsbelysta knappar.

Hur är det med ljudet då?

Philips OLED807 får klara sig utan högtalare från Bowers & Wilkins – det är reserverat för de ännu dyrare modellerna. Däremot har den ett inbyggt 2.1-ljudsystem med 70-watts förstärkareffekt och en aktiv bashögtalare med hela fyra passiva element på baksidan.

Om man vill uppgradera det inbyggda ljudet finns det möjligheter att göra det: Philips-skärmen kan skicka ut ljudsignaler via HDMI eARC, eller trådlöst. Den kan också ingå i ett multiroom-system (DTS Play-Fi) som gör det möjligt att utöka med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Då går det även att använda TV:ns egna högtalare som centerkanal. Det här låter intressant i våra öron, och något vi ser fram emot att prova när vi får in OLED807 testrummet.

Pris och tillgänglighet

Vi har ännu inte fått bekräftelse på nordiska priser för Philips OLED807, eller exakt när den väntas i butik, men det antyds att det dröjer så länge som till juli 2022. Vi uppdaterar när vi vet mer!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Här är Star Wars-TV:n The force is strong with this one...
Är detta Samsungs bästa TV hittills? Uppföljaren till en av förra årets bästa TV-apparater har precis gästat testrummet! Samsung QN95B har fått en rad förbättringar – men också ett par saker vi retar oss lite på.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend