Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG MAGNIT: Gigantisk böjd MicroLED-skärm

Denna enorma videovägg är avsedd för filmproduktion, men oroa dig inte, det finns varianter för hemmabruk också.

Av / 2023-06-02 - 16:21
LG MAGNIT: Gigantisk böjd MicroLED-skärm

LG Electronics är kanske mest kända för sina kontrastrika OLED-TV-apparater, men visste du att den sydkoreanska tillverkaren också levererar MicroLED-skärmar? Samsung är nämligen inte ensamma om att erbjuda den exotiska men avancerade skärmtekniken.

MicroLED är en så kallad ”självlysande” panelteknik som består av mikroskopiska lysdioder som kan avge både ljus och färger samtidigt. På sikt kan det tänkas bli ”nästa stora grej” inom TV, men för närvarande används det mest i professionella sammanhang, stora videoväggar för reklam, presentationer och liknande.

LG MAGNIT (modell LBAF) är en gigantisk, modulär MicroLED-skärm speciellt inriktad på virtuell film- och medieproduktion, där de stora skärmarna används som en aktiv del av bakgrunden på filminspelningen.

LG MAGNIT kan visa digitala bilder i realtid, vilket innebär att åtgärden på skärmen (vanligtvis datoranimerade bakgrunder) kan synkroniseras med kameror och andra produktionselement. På detta sätt kan virtuella och live-action-element blandas ihop. (Illustration: LG Electronics)

LG MAGNIT: MicroLED-skärmar för virtuell produktion

Användningen av LED-skärmar för att ge verklighetstrogna bakgrunder blir alltmer populärt inom TV- och filmindustrin: vi vet bland annat att populära serier som The Mandalorian (Disney+) och 1899 (Netflix) ofta använder virtuell produktion i stället för traditionell ”green screen”.

LG:s MicroLED-skärmar levereras i stora 35,6-tums skåp, där panelmoduler och strömförsörjningsenheter kan nås bakifrån. Skärmlösningen ska erbjuda bilder i sändningskvalitet, med hög färgnoggrannhet, låg fördröjning och utmärkta HDR-egenskaper, med en ljusstyrka på upp till 1500 nits.

Skärmmodulerna är uppbyggda med LGs chip-on-board LED-teknik och har en pixelbredd på 1,5 millimeter. LG påpekar bland annat att MicroLED-tekniken minskar färgförvrängning över en bred betraktningsvinkel och kan därför användas i mycket stora skärmkonfigurationer. Skärmarna tillåter dessutom en konkav krökning på upp till 10 grader.

PSST! Förutom modeller för professionellt bruk finns det också en MAGNIT-modell för hemmabruk (modellnamn LSAD). Den har en skärmstorlek på 136 tum, bildförhållande 16:9 och 4K-upplösning (3840 x 2160). Det exakta priset är inte känt, men antas ligga i miljonklassen!

 

Läs också Samsung MicroLED: Bländande bildkvalitet, men det kostar ... Kan vi fresta dig med en 110 tums MicroLED-TV för en och en halv miljon?
Läs också Har du råd med den här? Den här enorma skärmen kan vi absolut tänka oss i hemmabion - men har vi lust att betala för den ...?
Läs också Spelarens våta dröm? Den här OLED-TV:n från LG kan något som inga andra skärmar kan, men det kostar att flexa ...
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Rulla till toppen