Search
Generic filters

KD-48A9: Liten OLED-tuffing från Sony

Sonys minsta och hittills bästa(?) OLED-TV kommer i augusti

Det är inte alla som drömmer om en fet 65-tummare på väggen. Några vill hellre ha en kompakt TV, antingen för att en större inte får plats eller inte passar in i inredningen. Men de behöver inte kompromissa om kvaliteten på grund av det!

Nu har nämligen Sony kläckt ur sig en liten TV i high-end klassen. Med en kontrastrik OLED-panel på sparsamma 48 tum, och med osynliga högtalare på insidan, kan KD48A9 snabbt bli en av de läckraste kompakta TV-apparaterna på marknaden i år.

 

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)
Sony KD-48A9. (Foto: Sony)

Sony KD-48A9 är den minsta modellen i den nya A9-serien, också känd som Master Series, som utgör Sonys allra bästa OLED-skärmar. Fler skärmstorlekar väntas under hösten, men först ut på banan är alltså denna färska 48-tummaren. Det är nämligen först 2020 som denna storlek görs tillgänglig i OLED-kvalitetn. Sony-skärmen kan förhandsbeställas nu, med förväntad leverans i slutet av augusti.

Potent bildkvalitet

A9-serien använder Sonys vassaste bildprocessor X1 Ultimate, som bjuder på bildförbättrande finesser som bland annat Pixel Contrast Booste (förbättrar färg och kontrast i ljusa partier) och X-Motion Clartity som ger jämna panoreringar. Den har också Ambient Optimization, som automatiskt anpassar bild- och ljudåtergivningen baserat på ljus- och akustikförhållandena i omgivningen. KD-48A9 är för övrigt en Android-baserad TV med Google Assistan, Google Play Store och Chromecast inbyggt. Den stöder både Dolby Vision och Dolby Atmos, även med HDMI eARC ljudutgång, men såvitt vi kan tyda Sonys specifikationer har den inte HDMI 2.1 ingångar av senaste modell, bara vanliga 2.0b. Lite synd då LG:s kommande 48-tummare OLED48CX kan skryta med fullt stöd för HDMI 2.1.

Läs också Vi har testat Sonys nya ”PlayStation-TV” Sony XH9005 är en välutrustad och prisvärd LCD-TV med en bildkvalitet som är utmärkt på många sätt – men den är inte helt prickfri.

Dolda högtalare

Det är glädjande att KD-48A9 har Acoustic Surface Audio – Sonys osynliga högtalare – på insidan. Små ställdon vibrerar bildpanelen i synk med ljudsignalen och sörjer för att ljudet sänds ut direkt från panelen. Därför kan den kompakta 48-tummaren tydligen klara sig bra utan externa högtalare. Åtminstone om våra positiva ljuderfarenheter med tidigare Sony OLED är något att gå efter. Allt detta gör KD-48A9 till ett intressant alternativ i kompaktklassen. Men smakar det så kostar det!

Pris och tillgänglighet

Sony KD-48A9 har ett cirkapris på 20 000 kronor och finns tillgänglig för förhandsbeställning redan nu. Innan slutet av augusti väntas lagret vara fullt.

annons
annons
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Moonraker var kodnamnet på Nokias smartklocka, men projektet ställdes in av Microsoft när de köpte den finska mobiltillverkaren.
  En Disneys största filmpremiärer i år, Mulan, släpps nu direkt på strömningstjänsten Disney+
  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TCL QLED800 (65QLED800)

  Riktpris: 13000 kr QLED-klipp från TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Riktpris: 19000 kr Bra till sport och spel

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Riktpris: 18000 kr Superstark kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Riktpris: 40000 kr Galleri-OLED
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.