Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: LG OLED T är en trådlös, transparent TV

Kan växla mellan klar och transparent, eller kolsvart bakgrund med en knapptryckning.

Av / 2024-01-08 - 21:05
CES 2024: LG OLED T är en trådlös, transparent TV

LG gjorde succé på förra årets CES-mässa med sin trådlösa OLED-skärm OLED M. Vid sidan av detta har man vid flera tillfällen visat upp transparenta OLED-skärmar. Nu förenas dessa tekniker med den trådlösa, transparenta OLED T.

LG OLED T är tillverkarens svar på allt större och potentiellt mer utrymmeskrävande TV-apparater. Med sin transparenta OLED-skärm kan den lättare smälta in i omgivningen, till exempel stå fritt i rummet eller framför fönster utan att vara dominerande. Den nya TV:n presenterades av Frank Lee, Director of Marketing under LG:s presskonferens på Mandalay Bay i Las Vegas på måndagsmorgonen.

Läs också LG kunde inte hålla sig: Här är OLED M4, G4 och C4 De nya OLED-TV-apparaterna i serierna M4, G4 och C4 är redan officiella.

LG OLED T – transparent OLED-TV

Den transparenta skärmen kan hålla dig uppdaterad med enkel information (tid, smarta hem-information etc) eller stämningsfulla bakgrundsbilder i standby, eller förvandlas till en fullfjädrad TV när du slår på den med fjärrkontrollen. En svart ”duk” sänks då ned på baksidan eller insidan av OLED-panelen, så att TV:n kan visa bilder med hög kontrast.

LG-skärmen kommer naturligtvis att behöva ström, men själva videoöverföringen är trådlös och använder samma typ av kopplingsbox som den redan välkända OLED M3.

TV:n kommer att ingå i LG:s Signature-serie och kommer att ha en skärmstorlek på 77 tum. Bildbehandlingen sköts av LG:s nya och kraftfulla Alpha 11-processor med AI-funktioner.

OLED T kan monteras fristående, mot väggen eller på väggen. Den kan anpassas ytterligare genom att lägga till stående eller flytande hyllor på ena eller båda sidorna av skärmen. Detta gör att den ännu mer obemärkt smälter in i interiören.

LG Signature OLED T är en otrolig konsumentdriven innovation som erbjuder helt nya tittarupplevelser, plus bildkvalitet och prestanda från vår prisbelönta OLED-teknik. LG:s transparenta OLED ger större frihet till kundernas vardagsrum, omdefinierar helt vad som är möjligt och leder vägen till en spännande framtid för TV-industrin, säger Park Hyoung-sei, president för LG Home Entertainment Company. i ett pressmeddelande.

Exakta priser, specifikationer och tillgänglighet i Norden är för tidigt att säga, men LG OLED TV är definitivt en spännande riktning för TV-underhållning! Vi ser fram emot att få en närmare titt på den här på mässan.

Läs också Samsungs nya TV-apparater får "AI-processor" Använder artificiell intelligens för att uppnå ännu skarpare bildkvalitet.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen