Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: LG OLED T är en trådlös, transparent TV

Kan växla mellan klar och transparent, eller kolsvart bakgrund med en knapptryckning.

Skrivet av / 2024-01-08 - 21:05
CES 2024: LG OLED T är en trådlös, transparent TV

LG gjorde succé på förra årets CES-mässa med sin trådlösa OLED-skärm OLED M. Vid sidan av detta har man vid flera tillfällen visat upp transparenta OLED-skärmar. Nu förenas dessa tekniker med den trådlösa, transparenta OLED T.

LG OLED T är tillverkarens svar på allt större och potentiellt mer utrymmeskrävande TV-apparater. Med sin transparenta OLED-skärm kan den lättare smälta in i omgivningen, till exempel stå fritt i rummet eller framför fönster utan att vara dominerande. Den nya TV:n presenterades av Frank Lee, Director of Marketing under LG:s presskonferens på Mandalay Bay i Las Vegas på måndagsmorgonen.

Läs också LG kunde inte hålla sig: Här är OLED M4, G4 och C4 De nya OLED-TV-apparaterna i serierna M4, G4 och C4 är redan officiella.

LG OLED T – transparent OLED-TV

Den transparenta skärmen kan hålla dig uppdaterad med enkel information (tid, smarta hem-information etc) eller stämningsfulla bakgrundsbilder i standby, eller förvandlas till en fullfjädrad TV när du slår på den med fjärrkontrollen. En svart ”duk” sänks då ned på baksidan eller insidan av OLED-panelen, så att TV:n kan visa bilder med hög kontrast.

LG-skärmen kommer naturligtvis att behöva ström, men själva videoöverföringen är trådlös och använder samma typ av kopplingsbox som den redan välkända OLED M3.

TV:n kommer att ingå i LG:s Signature-serie och kommer att ha en skärmstorlek på 77 tum. Bildbehandlingen sköts av LG:s nya och kraftfulla Alpha 11-processor med AI-funktioner.

OLED T kan monteras fristående, mot väggen eller på väggen. Den kan anpassas ytterligare genom att lägga till stående eller flytande hyllor på ena eller båda sidorna av skärmen. Detta gör att den ännu mer obemärkt smälter in i interiören.

LG Signature OLED T är en otrolig konsumentdriven innovation som erbjuder helt nya tittarupplevelser, plus bildkvalitet och prestanda från vår prisbelönta OLED-teknik. LG:s transparenta OLED ger större frihet till kundernas vardagsrum, omdefinierar helt vad som är möjligt och leder vägen till en spännande framtid för TV-industrin, säger Park Hyoung-sei, president för LG Home Entertainment Company. i ett pressmeddelande.

Exakta priser, specifikationer och tillgänglighet i Norden är för tidigt att säga, men LG OLED TV är definitivt en spännande riktning för TV-underhållning! Vi ser fram emot att få en närmare titt på den här på mässan.

Läs också Samsungs nya TV-apparater får "AI-processor" Använder artificiell intelligens för att uppnå ännu skarpare bildkvalitet.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen