TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Marsroboten fyller år – firas av gräsklippare

Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.

forfatter
Publicerad 2022-08-05 - 17:24

Idag är det 10 år sedan Curiosity-farkosten landade på Mars. Den firade sig själv på sin första födelsedag genom att spela ”Happy Birthday”. Men det fick räcka med den gången, för att därefter lägga energin på viktigare uppgifter. Husqvarna vill däremot återuppta firandet på 10-årsdagen genom att låta 100 000 robotgräsklippare framföra födelsedagssången här på jorden. Och därmed hylla vad de kallar ”universums mest ensamma robot”.

Om du äger en Husqvarna robotgräsklippare av typ 405X, 415X eller 435X AWD måste du uppdatera programvaran i Husqvarna-appen och godkänna att gräsklipparen framför låten. Detta är möjligt tack vare gräsklipparens larmmodul.

Läs också Robotgräsklippare nästa för Segway En perfekt klippt gräsmatta utan anpassad kanttråd utlovas
Navimow 1

Låten spelas i dag, den 5 augusti, klockan 12, 15 och 18 lokal tid.

– Curiosity är den största och mest avancerade farkosten som någonsin skickats till Mars. För sin allra första födelsedag på Mars var den programmerad att sjunga Happy Birthday – för sig själv. För att spara batteri har resten av födelsedagarna förbigåtts i tysthet. Men i år blir det annorlunda, står det i pressmeddelandet.

Husquarna Automower Curiosity mountains
Tre Automower-modeller kommer att spela födelsedagslåten för Curiosity Rover den 5 augusti. Foto: Husqvarna

Födelsedagssången fortsätter efter Curiosity

Husqvarna har valt att låta födelsedagslåten vara permanent tillgänglig efter detta, så att de tre Automower-modellerna kan delta i familjens födelsedagsfiranden framöver.

Mer info: husqvarna.com/happybirthday

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 svar på ”Marsroboten fyller år – firas av gräsklippare”

  1. Så otroligt fint! Blev nästan tårögd av filmen, trots att den handlar om gräsklippare och en robot på Mars haha.

    Svara

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Han uppfann det 20:e århundradet Vi har honom att tacka för allt. Utan Nikola Tesla skulle inte den moderna tekniken existera.
Rymdstationen under Berlin! Ljud & Bilds utsända har besökt en unik hackerspace i Berlin – en gammal rymdstation från framtiden!
Det är hos Tesla du behövs, Elon! Elon Musk leker på Twitter, när han istället borde fixa min Tesla.
Genombrott för helt ren kärnkraft? Drömmen om helt grön fusionsenergi kan vara ett viktigt steg närmare verkligheten. Ett stort besked väntas den 13 december.
ChatGPT är det häftigaste tekniska framsteget. Ett genombrott inom AI-teknik eller ett hotscenario?
Följ Ljud & Bild