Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Segway breddar sitt sortiment – satsar på robotgräsklippare!

En perfekt klippt gräsmatta utan anpassad kanttråd utlovas

Av / 2022-05-17 - 09:45
Segway breddar sitt sortiment – satsar på robotgräsklippare!

Säg Segway och de flesta tänker på en tvåhjulig skapelse man använder sig av för att förflytta sig från punk a till punkt b. Men nu vill företaget in på utomhusmarknaden och först ut är robotgräsklipparen Segway Navimow.

Gräsklipparen är tänkt att användas tillsammans med en app som uppges ha ett förenklat gränssnitt som ska göra det enkelt att göra inställningar, hantera scheman med mera. En karta i appen kan användas för att ställa in exakta zoner och gränser – till exempel var Navimow ska klippa gräset, var gränserna finns och vilka zoner i trädgården den ska undvika Om du ändrar utseendet på trädgården, till exempel anlägger nya rabatter, ska du enkelt och bekvämt kunna skapa off-limit-zoner i appen som Navimow inte kör in i.

Där de flesta konsumentgräsklippare använder sig av kanttråd för att hålla sig inom ramarna lovar Segway att Navimow klipper perfekt utan att behöva just kanttråd. Detta tack vare Exact Fusion Locating-systemet (EFLS) med fusionslokaliseringsteknik som hjälper Navimow att uppnå högsta möjliga positioneringsprecision.

”Kärnan i den här tekniken är användandet av GNSS-satellitsignaler för att uppnå en positioneringsnoggrannhet på centimeternivå genom kinematik i realtid, förklarar George Ren, General Manager för Segway BU.. ”När arbetsområdet i trädgården har ställts in kör inte Navimow kors och tvärs, utan följer i stället ett systematiskt klippmönster tack vare dess intelligenta navigeringsalgoritm”, förtydligar George Ren.

Segway Navimow
Gräsklipparen registrerar automatiskt hinder och undviker dem. Den klipper gräset systematiskt snarare än slumpmässigt, vilket ska öka effektiviteten och ge en perfekt vårdad och klippt gräsmatta. Med sina fem centimeter tjocka terränggående gummihjul ska Navimow fixa sluttningar på upp till 45 %. Tack vare IPX6-klassificering klarar den nederbörd, kraftiga vattenstänk och högtrycksstrålar. (Foto: Segway)

 

Pris och tillgänglighet Segway Navimow

Robotgräsklipparen kommer i fyra olika modeller:

Segway Navimow H500E, för gräsmattor på upp till 500 m2: 14 299 kronor.

Segway Navimow H800E, för gräsmattor på upp till 800 m2: 17 199 kronor.

Segway Navimow H1500E, för gräsmattor på upp till 1 500 m2: 21 499 kronor.

Segway Navimow H3000E, för gräsmattor på upp till 3 000 m2: 28 599 kronor.

De första enheterna är på väg till Europa och förväntas finnas tillgängliga i början av juni.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Rulla till toppen