Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Göteborg High-End Opalen 2011

I skuggan av IFA i Berlin hände det saker här hemma i Sverige också. Här är bilder från vårt besök på SWHEA-mässan på Göteborg.

Av / 2011-10-12 - 14:42
Göteborg High-End Opalen 2011

Hotell Opalen var ramen om höstens första hifi-mässa i Göteborg. Noterbart var att det inte spelades särskilt mycket CD, trots att många CD-spelartillverkare rapporterar om att de inte sålt lika många maskiner på flera år. Det var för det mesta antingen LP eller streaming som gällde.

 

Linn, som representerades av göteborgsbutiken Peoples & Schmidt, numera på Linnégatan, visade upp den nya aktiva Klimax-högtalaren med det enkla namnet 320A. 214 000 kostar kalaset. Man växlade mellan streaming och analogt, gärna samma nummer och gärna mitt i låten. Här fick folk verkligen en utmaning för deras fördomar – skillnaden var förvånande liten!

 

Tonkraft visade Balanced Audio Technology tillsammans med Goldmund och den sprillans nya agenturen AudioLab. Förutom i Goldmund-riggen var det högtaleri från norska Patos. Det kommer fler spännande märken under hösten, lovade Jan Ardstål från Tonkraft.

Stefan från Akkelis hade tagit med sig Magnepan högtalare och elektronik från tyska Audio Valve.

Interceptor presenterade den lilla nya Electromotion från Martin Logan tillsammans med elektronik från Ayre. En verkligt spännande och kompetent högtalare!

BMC och Marten Design tillsammans med kablar och diverse från Entreq i Åstorp. Rackmöbeln kommer förresten från skånska Rock Solid Audio.

 

Björn Brandt från Malmsjö i Helsingborg demonstrerade en rigg från amerikanska Pass Labs, som danska Vassago distribuerar. Det lät mycket övertygande!

 

Välljud har ett verkligt brett program av kvalitetsapparater. Vi hörde den lilla Rockport stativaren som matades av en Kondo Overture. Här placerar Henrik från Välljud ännu en skiva på skivspelaren. Man hade naturligtvis även med en hel massa från huvudmärket, Tim de Pavaricinis EAR.

 

Mats Audio från halländska Åsa spelade lokalt på Bladelius-elektronik från Alingsås och högtalare från Respons Audio i Rönnäng på Tjörn samt kabel från Supra i Ljungskile. Verklig när-hifi alltså.

 

Norska Audiofreaks spelade på sina svenska agenturer som är Avalon-högtalare och elektronik från Conrad Johnson och Edge.

 

Rock Solid möbler, Studiokoncept i Lund som distribuerar kablar från danska Bertram Audio, Abrahamsson Audio som tillverkar förstärkare och norska Forsman högtalare hade slagit sig ihop om ett rum – med lyckat resultat.

Världspremiär! Runt Ljud visade den nya lilla Head Streamer från HRT, som också ligger bakom iStreamer och de välkända MusicStreamer-produkterna. Den här är avsedd för dem som lyssnar i hörlur från datorn.

 

Nyhet II från Runt Ljud. Två pyttesmå satelliter och en sub med all elektronik – Sonawall heter det, och det ligger en svensk bosatt i Kalifornien bakom det hela. Mycket ljud för få pengar.

Det fanns möjlighet att provsmaka svensk whisky från Mackmyra.

 

Danska ArtSound spelade på de gigantiska Avantgarde Duo Mezzo drivna av The Lars förstärkare. Ett makalöst ös!

Ny ”lågpris”-spelare från Oracle vid namn Paris fanns till beskådande hos Välljud.

 

Vinylbutiken hade rest ner från Stockholm för att sälja lite skivgodis. Även Nils-Gunnar från Jämtljud sålde skivor i form av sortimentet från norska KKR.

 

Läcker luftlagrad grammofon från danska Bergmann. Magne heter modellen, som är firmans nya ”instegsmodell”.

 

Riggen inne hos AudioSpace med rör-dac, hyllningsförstärkare (en av 16(!) byggda med bl.a. transformatorer från 1936) och Sonist-golvhögtalare i poppelträ.

 

Björn Hestner från Improved Audio ställde ut Trigon-elektronik från Tyskland, och meddelade samtidigt att Sweetspot i Jönköping 2012 går av stapeln 21-22 april.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen