Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Svenska Amazon är nära en lansering

UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering

Av / Uppdaterad: 2020-08-04 - 22:57 // Först publicerad: 2020-08-02
Svenska Amazon är nära en lansering

I flera år har ryktena om en svensk lansering kommit och gått, men det har alltid runnit ut i sanden. Men nu finns det faktiska bevis på att man har kommit långt med att bygga upp och översätta sajten till svenska.

Domänen amazon.se köpte de loss 2018 för spektakulära 6 miljoner kronor. Sedan dess har den helt enkelt skickat vidare besökare till den tyska butiken.

Men nu har branschtidningen Ehandel lyckats hitta sajten som är under uppbyggnad, och som under en tid låg helt öppen för vem som helst att surfa in på. Enligt tidningen kunde deras journalist logga in med sitt Amazon-konto, så det rör sig inte om någon bluff.

Stora delar av sajten är översatt och verkar relativt klar för lansering, säger Ehandel. Däremot finns ännu inga stora svenska leverantörer inlagda och många produktbeskrivningar är än så länge på engelska.

Att lanseringen verkligen verkar vara på gång bekräftas av att Amazon i våras registrerade en svensk filial, att de har skrivit kontrakt på kontorslokaler i centrala Stockholm, och att de annonserar efter personal för fullt.

Det har ryktats om att de kommer lansera amazon.se till Black Friday i november, men med tanke på Corona är det möjligt att det datumet spricker. Det skulle dock vara ett katastrofalt misslyckade att missa julhandeln.

Sedan 2018 har Amazon datacenter i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås.

Källa: Tidningen Ehandel

[UPPDATERAD 2020-08-04]

Efter alla rykten har Amazon idag skickat ut ett officiellt pressmeddelande och bekäftat att man håller på att förbereda lanseringen i Sverige.

”Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu.”

Detta säger Alex Ootes, Vice President för EU-Expansion på Amazon.

”Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser – på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende.”

När nyheten väl var ute så bekräftade Peter Hesslin, e-handel- och logistikchef på Postnord, till Dagens Industri att de kommer bli en logistikpartner till Amazon Sverige.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen