Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Glasögonfri 3D-laptop från Toshiba

Av / 2011-09-26 - 09:42
Glasögonfri 3D-laptop från Toshiba

Toshiba släppte nyligen sin första bärbara multimedie-PC som kan visa 3D-bild utan att man behöver ha glasögon på sig. Qosmio F750 3D heter den och kan även visa en kombination av 2D och 3D samtidigt på skärmen (vilket är praktiskt för bildredigering). Toshiba hävdar också att de stoppat i toppspecificerade komponenter så att datorn kan utföra krävande arbetsuppgifter.

3D unplugged
Precis som världens första glasögonfria TV, Toshiba Regza GL1, använder den nya datorn sig av en speciell linsformad 3D-skärm för att skapa tredimensionaliteten. Att slippa glasögon har ju sina uppenbara fördelar. Man slipper till exempel hålla huvudet riktat rakt mot skärmen hela tiden, utan kan titta på TV precis som man brukar.

Nackdelen med den glasögonfria tekniken är att sweetspot är liten, eftersom hälften av pixlarna ska riktas mot det ena ögat och hälften mot det andra. Toshiba hävdar att de minimerat detta problem genom att en integrerad webbkamera följer ögonens rörelser så att skärmen kan justera 3D-effekten för att följa ögonens position i soffan.

Toshiba marknadsför också 3D-datorn som ett unikt sätt för företag att utforma och presentera 3M-material. ”Produktionskoncept, arkitektritningar, medicinsk information och pedagogiska verktyg kan beskådas med oöverträffad realism och större djup.” Fast då måste potentiella affärskunder sitta bra nära datorn – skärmen är 15,6 tum stor så vi ska nog inte bli FÖR närgångna …

Multimediemaskin
Datorn är bestyckad med andra generationens Intel Core processorer och den senaste 3D-grafiken från Nvidia vilket gör det enkelt för Qosmio F750 3D att hantera krävande program och spel. Inbyggda stereohögtalare från Harman/Kardon finns också på plats.

3D-konvertering, 3D-anslutning
Utöver Blu-ray XL har datorn Toshibas 2D-till-3D-teknik som gör att man kan få en tredimensionell känsla av 2D-filmer och 2D-spel. Den som har en 3DTV kan dessutom enkelt koppla in datorn via HDMI och sedan titta på 3D-film.

toshiba.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen