Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

En ryggsäck full av musik

Frontmannen i System of a Down, Serj Tankian, lanserar en säck full av konst, musik – och AR.

Av / 2019-12-10 - 17:17
En ryggsäck full av musik

I ett samarbete med modemärket HEX lanserar Serj Tankian sin egen resväska. Tanken är att den ska vara ett perfekt handbagage, med förvaring för viktiga personliga tillhörigheter som man kommer åt lätt. En genomtänkt plats för varje ägodel, alltså.

– När jag reser, beroende på vistelsens längd, tar jag med mig utrustning därefter. När jag åker till Nya Zeeland måste jag ta med mig massor av saker. Jag tar med min häftigaste laptop, och min vanliga MacBook Pro. Jag tar också med min iPad och andra grejor.

Han fortsätter:

– Jag gillar att ha en väska där allt får plats. Förut växlade jag alltid mellan PC-väska och ryggsäck, men den här är äntligen både och. Jag älskar att ha en plats för hörlurarna som är lätt att komma åt på planet. Och en säker men smidig plats för pass och sådant. Jag älskar hur vi har lyckats konfigurera alla fickorna så det här faktiskt är allt du behöver på planet.

HEX x Serj Tankian är en ryggsäck som har plats för allt du behöver för flygresan. Och den är musikalisk … Foto: HEX

Musikaliska överraskningar

Serj Tankian, som är känd från metalbandet System of a Down, har stoppat i ett par överraskningar också. Han har gjort både grafik och musik som man kommer åt genom att peka på grafiken med mobilen. Allt görs med hjälp av AR-appen ARloopa, som utökar verkligheten.

Alla av Tankians tavlor har fått unik musik och man kan höra den genom att öppna appen och peka mobilen mot konstverket. Tanken är att man ska kunna ”höra konstverket”. Själva väskan är också ett konstverk som man kan ”lyssna på” på samma sätt.

Allt kan verka lite ”artsy fartsy” och en del System of a Down-fans kanske rynkar på näsan över att en uttalad socialist plötsligt lanserar modetillbehör. Men enligt honom själv är det ett nytt sätt att stimulera hans kreativa drivkraft.

Ryggsäcken HEX x Serj Tankian kostar 200 dollar. Den har separata fack för laptop och surfplatta, en ficka för hörlurar och dessutom flera innerfickor för externa hårddiskar och andra verktyg som en globetrottande musiker behöver på resande fot.

Mer info: hexbrand.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen