Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Billigare iPodar

iPod är alltjämt världens mest sålda MP3-spelare. Nu blir de billigare – och iPod touch finns i vitt.

Av / 2011-10-07 - 09:49
Billigare iPodar

I år är det tio år sedan den första iPoden kom. Det var en vit musikspelare som hade 5 GB i minne och som för alltid förändrade hur vi lyssnar bärbar musik. Sedan dess har det sålts 300 miljoner iPodar. 45 miljoner bara det senaste året.


Nu har iPod Touch sjunkit ett par hundralappar i pris och dessutom finns den att köpa i vitt. Touch är dessutom en utmärkt spelplattform och en bärbar videospelare, och den kör samma operativsystem som iPhone (iOS 5). Numera börjar priserna på 1 900 kronor för 8 GB-versionen.

Vill man kunna lagra mer så finns 32 GB-versionen för en tusenlapp till – eller den största, 64 GB-versionen, för ytterligare en tusenlapp (3 900 kr).


Den minsta iPod-spelaren heter Shuffle och kostar 480 kronor.

Nya och förbättrade iPod Nano är mer spännande. Den har ett nytt gränssnitt med läckrare grafik, bättre navigering och är förberedd för träningsprogrammet Nike+.

Nano har även fått 16 nya klock-appar som kan visa tiden på den lilla skärmen. Priset är 1 300 kronor för 8 GB och 1 500 för 16 GB.

apple.com/se

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen