Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Trent Reznor ska göra om Beats för Apple

Nine Inch Nails-sångaren var med om att grunda Beats-tjänsten innan den såldes till Apple. Nu ska han ge den en ansiktslyftning.

Skrivet av / 2015-03-27 - 09:12
Trent Reznor ska göra om Beats för Apple

När bläcket torkade på Apples kontrakt med Beats Audio för snart ett år sedan fick Tim Cook & Co mer än bara Dr Dre och företagets ikoniska, om inte alltid så välljudande, hörlurar med på köpet.

Även streaming-tjänsten Beats Audio var en del av paketet. Och bakom Beats Music låg bland annat Trent Reznor, som för alla älskare av industrimetall och alternativ musik är mer känd som sångare i bandet Nine Inch Nails. Reznor har också vunnit en Oscar för filmmusiken till ”The Social Network” – och var alltså kreativ chef för Beats Music, som han var med om att grunda i januari 2013.

Efter Apples köp av Beats har det varit osäkert vilken roll Reznor skulle få, men nu skriver Apple Insider att Reznor arbetar på en ny design av Beats Music-appen, som vi kan få se längre fram i år när version 8.4 av iOS rullas ut.

Förmodligen får tjänsten ett nytt namn och en helt ny design, medan andra element – till exempel spellistor som sätts ihop av Beats redaktörer – finns kvar. Den nya streaming-tjänsten kommer att vara prenumerationsbaserad och kommer att kosta ungefär lika mycket som konkurrenten Spotify.

Apple satsar hårt på musikstreaming efter att försäljningen av digital musik via Apples iTunes-butik har börjar sjunka.

Här är en live-video med en av den nya Apple-medarbetarens största hits, Hurt (som även Johnny Cash gjorde en cover av på hans ikoniska album ”American IV: The Man Comes Around”).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

Tillbaka på vägen!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen