Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Googles mobiloperativ Android 14 är släppt

Googles Pixel-mobiler har den redan, och snart kommer den till resten av tillverkarnas nyare mobiler.

Skrivet av / 2023-10-06 - 13:48
Googles mobiloperativ Android 14 är släppt

Årets Pixel-mobiler har just visats upp och med dem kommer också årets version av mjukvaran i dem. Android 14 innehåller ny teknik, ändringar i gränssnittet, förbättrad säkerhet och nya finesser. Här är några av nyheterna.

En av de mest framträdande förändringarna i Android 14 är dess helt omgjorda användargränssnitt. Den nya designen fokuserar på enkelhet, modernitet och användarvänlighet, vilket ger ett mer intuitivt och tilltalande gränssnitt.

En av de stora nyheterna i Android 14 är möjligheten att anpassa användargränssnittet efter ens egna preferenser. Man kan nu välja mellan olika temaalternativ, inklusive färger, ikoner och typsnitt, för att skapa en personlig upplevelse som passar deras egna stil.

Förbättringen av användarupplevelsen fortsätter med en rad nya funktioner och verktyg för att underlätta användningen av Android-mobiler. En av de mest efterlängtade funktionerna är en smart assistent, som lär sig användarens vanor och preferenser för att kunna erbjuda mer skräddarsydd och relevant information. Med denna funktion ska man enkelt kunna få tillgång till viktiga uppdateringar, händelser och nyheter utan att behöva söka aktivt.

Google tar nu ett helhetsgrepp på hälsa genom den nya Health Connect som, liksom iOS-appen Hälsa, är en central för hälsodata som appar kan interagera med. Datan förvaras krypterad tills du ger en app tillstånd att komma åt den.

Foto: Google

I ett steg för att förbättra batteritiden och prestanda har Android 14 också introducerat ”Adaptive Battery”, en teknik som används för att effektivt hantera bakgrundsaktiviteter och optimera energianvändningen. Detta innebär att användare kan förvänta sig längre batteritid och en smidigare användning av sina enheter.

Android 14 introducerar också ett nytt förbättrat kameraläge. Den nya kameraappen erbjuder användbara funktioner som en uppgraderad porträttläge, förbättrad bildstabilisering och rörelsefångning. Med dessa förbättringar hoppas Google att användarna ska kunna ta bättre bilder på ett enklare och mer tillfredsställande sätt.

Foto: Google

Android 14 har en förbättrad säkerhetsarkitektur och de har implementerat nya funktioner för att skydda användarnas integritet och data. Användare kan nu dra nytta av förbättrad biometrisk autentisering, kryptering av enhetslagring och förstärkt integritetskontroll för appar.

Som vanligt erbjuder Android 14 också en mängd smidiga appar och tjänster för att förbättra produktiviteten och underhållningen. Den nya versionen kommer förinstallerad med uppdaterade versioner av alla populära appar, inklusive Google Maps, YouTube, Drive och Chrome för att nämna några. Dessutom erbjuder Android 14 även en uppdaterad Google Assistant, som nu är ännu smartare och effektivare på att hjälpa användare i deras dagliga uppgifter.

Android 14 finns att ladda ner på Pixel-mobiler. (Skärmbild L&B)

Android 14 finns redan på de nya Pixel-modellerna, finns att ladda ner till Pixel 7-modellerna, och kommer sedan löpande rullas ut till andra tillverkare.

Läs mer om Android 14 här

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen