Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Spotify musiksätter ditt liv

Får spillistor for dagens skeden samt video och nyheter

Skrivet av / 2015-05-21 - 13:46
Spotify musiksätter ditt liv

spotify now iphone

Tidigare har man kunnat välja musik efter genrer eller stämning, men nu kommer ett mer automatiskt sätt att hitta passande musik. Med Spotify Now föreslås du spellistor som passar tiden på dagen. Något som väcker dig på ”Tidig morgon”, lite uppdateringar om vad som hänt under ”Morgonpendling”, något som hjälper dig med koncentrationen under ”Arbetsdag”, musik som får upp humöret under ”Kvällspendling”, lite stämningshöjande under middagen med ”Tidig kväll”, kanske något roligt under ”Sen kväll” och något som hjälper dig koppla av med ”Läggdags”.

– Vi vill att Spotify ska bli som ett soundtrack till ditt liv genom att erbjuda en mer omfattande värld av underhållning, med en fantastisk blandning av den bästa musiken, podcasts och video som levereras direkt till dig, under hela dagen. Detta är bara början, säger Daniel Ek, grundare och VD på Spotify.

Spotify Nu

 

Och det är inte bara musik som erbjuds. Under pendlingen kan du uppdatera dig med nyheter från bland annat Vice News, BBC, Wired, CBS eller på svenska från Expressen, Aftonbladet och P3. Eller varför inte lite underhållning från MTV, Top Gear, The Nerdist, Spotifys historier om betydande musikalbum eller dussintals andra. På svenska finns bland annat Filip och Fredrik, Fredagspodden, Berg och Meltzer. Du kan också hålla hjärnan igång med specialanpassade föredrag från TED.

Spotify program

Dessutom är det inte bara ljud som erbjuds. Nu får vi även video! Det kan vara allt från nyhetsinslag och föredrag till intervjuer och komiska inslag som dagens dans. Men självklart mycket om artister och musik, varav vissa är producerade av Spotify och andra är gjorda direkt för tjänsten.

Shows_iPhone_Overview

Spotify Nu har redan börjat rullas ut på iPhone till lyssnare i USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige. Fler länder och enheter kommer snart.

https://www.youtube.com/watch?v=N_tsgbQt42Q

Vi har provat tjänsten sedan igår och måste säga att det är väldigt lätt att hitta musik som passar, eller att fastna i intressanta program man knappt visste fanns.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

Tillbaka på vägen!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen