TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös Sennheiser Momentum

Den fenomenala Momentun-serien får uppdaterade modeller, även ett par trådlösa hörlurar.

forfatter
Publicerad 2015-01-14 - 13:43

De läckra hörlurarna Momentum-serien är inte bara några av Sennheisers bästa, de tillhör eliten i sin prisklass. Nu har Sennheiser gjort trådlösa versioner av Momentum och den mindre Momentum On-Ear. Som vi har testat i sina ursprungliga versioner. Det kan du läsa om här och här.

Båda hörlurarna får Bluetooth så att man kan använda dem tillsammans med laptopen, surfplattan eller mobiltelefonen utan att koppla in någon sladd. Och inte nog med det, de har också utrustats med Sennheisers NoiseGuard-tekniksom använder mikrofoner och aktiv brusreducering för att utjämna oväsen utifrån.

Tekniken kräver batterier, Sennheiser anger batteritiden till ungefär 22 timmar.

MOMENTUM_II_BT_AE_sort

Hörlurarna kan användas med kabel också, om till exempel batteriet tar slut eller om man ska lyssna på musik i stereon hemma.

Sennheiser har passat på att göra ett par kosmetiska förändringar, introducerat nya färger och gjort kåporna hopfällbara så att det är lättare att ta med sig lurarna.

Den ursprungliga Momentum-serien med kablar är också uppdaterade med hopfällbara kåpor och ny design.

Momentum Wireless kostar 4 400 kronor och den mindre On-Ear kostar 3400 kronor.

MOMENTUM_II_BT

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend