Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2024: Audio-Technica ATH-WBLTD

Kommer snart att vara slutsålda.

Av / 2024-05-10 - 10:00
High-End 2024: Audio-Technica ATH-WBLTD

Plast är lätt, starkt och formbart. Därför använder nästan alla någon form av plast när de designar hörlurar. Det finns givetvis undantag. Apples AirPods Max är gjorda av lätt, starkt och formbart aluminium, men få gör som Audio-Technica och använder trä.

Som de gör här, i den nya ATH-WBLTD, där de tre sista bokstäverna berättar att den är begränsad till 300 exemplar.

De stängda hörlurarna har ett hölje av tre lager trä och rymmer ett 45 mm HD-element, baserat på samma DLC-membran (diamond-like carbon) som i ATH-WB2022. Talspolen använder N-OFC koppartrådar med 99,999997 % renhet.

Läs också Det här ljudet borde klassas som berusningsmedel Hur får man 100 000-kronorsljud? Lägger 15 000 på ett par AP2000Ti.

Hörlurarna levereras med 1,2 meters A2DC-kablar (Audio Designed Detachable Coaxial) som är löstagbara kablar, och den ena är en vanlig kabel med 3,5 mm jack och 6,3 mm övergång, medan den andra har en 4,4 mm plugg med balanserad kabeldragning.

Priset anges vara 1 799 Euro, vilket verkar vara ett fynd jämfört med ATH-AWKG på bilden nedan, som är handbyggd i Kurogaki-trä och kostar 3 500 Euro.

Foto: Lasse Svendsen
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

Ljud & Bild
Rulla till toppen