Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bravia Theatre U: Nackhögtalare från Sony med Dolby Atmos

Sonys nya nackhögtalare Bravia Theatre U utlovar en personlig hemmabioupplevelse med Dolby Atmos och 360 Spatial Sound.

Av / 2024-04-17 - 18:04
Bravia Theatre U: Nackhögtalare från Sony med Dolby Atmos

Sony har precis lanserat sin nyaste nackhögtalare, Bravia Theatre U, som utlovar en omslutande ljudupplevelse med Dolby Atmos och 360 Spatial Sound när den ansluts till kompatibla Bravia-TV-apparater.

Bravia Theatre U är efterföljaren till Sonys tidigare nackhögtalare, SRS-NS7, och har som mål att leverera ännu bättre ljudkvalitet och funktionalitet. Den nya högtalaren ska kunna omge dina öron med imponerande ljud och samtidigt ge dig friheten att justera volymen efter eget tycke utan att störa omgivningen.

Sony Theatre U 4
Foto: Sony

En spännande ny funktion är Speaker Add, som gör att du kan ansluta två Bravia Theatre U-högtalare till en TV. Det innebär att varje tittare kan njuta av ett tydligt och omslutande surroundljud med individuell volymkontroll.

Läs också Sony HT-A9: Vilket surroundljud! Med HT-A9 har Sony tänkt i helt nya banor och löst ett stort problem inom hemmabioljud: var högtalarna ska placeras. Och som det fungerar!

Den tidigare modellen, SRS-NS7, hade en del barnsjukdomar, såsom parkopplingsproblem och vissa buggar när den interagerade med undertecknads Bravia-TV, vilket innebar att vi beslutade att inte testa den – eftersom den verkade lite halvfärdig. Dolby Atmos-effekten var inte heller helt optimal. Det är därför spännande att se om Sony äntligen har lyckats lösa dessa problem med Bravia Theatre U.

Sony Theatre U 1
Foto: Sony

Om den nya nackhögtalaren kan uppfylla löftena om förbättrad ljudkvalitet, problemfri anslutning och en verkligt uppslukande Dolby Atmos-upplevelse, kan den bli en mycket intressant produkt för dem som vill ha en fantastisk TV- och hemmabioupplevelse utan ett traditionellt högtalarsystem.

Sony Theatre U 3
Illustration: Sony

Sony Bravia Theatre U: Pris och tillgänglighet

Sony Bravia Theatre U nackhögtalare kan förbeställas nu och kostar 3 500 kronor.

Mer info: sony.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen