Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2024: Sennheiser HD-620S

Sennheiser stänger ljudet ute.

Av / 2024-05-11 - 16:10
High-End 2024: Sennheiser HD-620S

Bland audiofiler är det fastställt och vedertaget att det bästa ljudet kommer från hörlurar med öppna kåpor. Minst halvöppna, men aldrig slutna. De är för studiobruk och har inget i hemmet att göra.

Sennheiser håller inte med, för se bara vad de har gjort. De har smugit in en sluten modell i 600-serien, där flaggskeppet HD 660S2 är en av de bästa för priset. Men öppna, som det ska vara.

Foto: Sennheiser

För att HD 620S inte ska låta som en sluten HD 600 eller HD 660S2 har man specialtillverkat ett 42mm dynamiskt element som är avstämt för en öppen och oansträngd klang, utan känslan av att musiken är instängd i ett trångt rum. Här handlar det mer om att stänga ljud ute. Därför lämpar sig hörlurarna även för musikproduktion, oavsett om du jobbar i hemmastudion eller i en mer professionell miljö.

Foto: Sennheiser

Det är troligen lite mer tyngd i basen här, på grund av den slutna konstruktionen, som har en 150 Ohms talspole i aluminium, som motor för membranet.

Sennheiser säger att HD 620S ska kännetecknas av kraftfull dynamik, snabba transienter och djup och välartikulerad bas.

Hörlurarna levereras med en 1,8 meter lång kabel med 3,5 mm jack och 6,3 mm adapter, men kan även användas med en balanserad kabel som har en 4,4 mm kontakt.

De första ordrarna kommer att skickas från fabriken i Irland den 6 juni och priset är angivet till 349 Euro.

Illustration: Sennheiser
Läs också Hörlurar för musikälskare De ser ut som förut, men ljudet är bättre än någonsin i Sennheisers senaste hörlurar.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”High-End 2024: Sennheiser HD-620S”

  1. Jag vill argumentera att öppna lurar inte är användbara för vanliga människor och därmed aldrig bör jämföras med riktiga hörlurar som inte viskar om vad man lyssnar på! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dyson lanserar sina första hörlurar

Öronproppar för tuff användning

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Rulla till toppen