Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nytt Sony ”true wireless”-flaggskepp kommer snart

Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.

Vad som påstås vara ett fotografi av Sonys senaste generation öronproppar WF-1000XM4 har läckt ut på nätet.

Det skulle i så fall inte vara särskilt överraskande, med tanke på att nuvarande flaggskeppet WF-1000XM3 kom för så länge sedan som juli 2019. De var bäst i klassen på brusreducering, men två år är lång tid i den här branschen och Sony-propparna är inte längre våra favoriter. De är fortfarande väldigt bra, men med exemplaren vi har testat får man emellanåt pyttesmå bortfall i form av lite sprakande. Precis lagom ofta för att det ska vara irriterande – och det här är något som konkurrenterna har löst för länge sedan.

WF-1000XM3 är dessutom ganska så stora och inte klassade som vattentåliga (IPX).

Det nuvarande flaggskeppet WF-1000XM3 är stora öronproppar. Om ryktet om WF-1000XM4 stämmer så är de betydligt mer diskreta. Foto: Sony

Förra året kom sportpropparna WF-SP800N, som har många bra egenskaper men lite låg ljudnivå och inte stöder Sonys överlägsna LDAC-kodek. Som är det närmaste man kommer förlustfri ljudkvalitet med Bluetooth. Att det ska komma en ny toppmodell är därför logiskt.

Annons

Kinesisk läcka

Bilden av vad som påstås föreställa Sonys nya toppmodell WF-1000XM4 har läckts på den kinesiska webbplatsen MyDrivers och upptäcktes först av The Verge. Det ser ut som en mycket suddig mobilbild av en skärmdump och är tyvärr den enda vi har hittat hittills på nätet.

Om det här är 1000XM4 så tyder bilden på att de nya propparna blir betydligt mindre och mer diskreta än sina föregångare. Och att de får örontoppar av minnesskum, medan föregångaren bara hade silikon i olika storlekar.

Huruvida den mässingsfärgade rundningen som syns på högra sidan är en designdetalj, en knapp eller en basreflexport återstår att se.

Vi förväntar oss naturligtvis inte att Sony ska bekräfta bilden.

WF-1000XM4 – pris?

WF-1000XM3 kostade 2 600 kronor när de var nya och går i dag att köpa för ungefär 1 500 kronor. Vi räknar med att efterträdaren hamnar en bra bit över 2 000 kronor när den kommer. Kanske i sommar?

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.