Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Nytt Sony ”true wireless”-flaggskepp kommer snart

Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.

Skrivet av / 2021-02-25 - 10:37
Nytt Sony ”true wireless”-flaggskepp kommer snart

Vad som påstås vara ett fotografi av Sonys senaste generation öronproppar WF-1000XM4 har läckt ut på nätet.

Det skulle i så fall inte vara särskilt överraskande, med tanke på att nuvarande flaggskeppet WF-1000XM3 kom för så länge sedan som juli 2019. De var bäst i klassen på brusreducering, men två år är lång tid i den här branschen och Sony-propparna är inte längre våra favoriter. De är fortfarande väldigt bra, men med exemplaren vi har testat får man emellanåt pyttesmå bortfall i form av lite sprakande. Precis lagom ofta för att det ska vara irriterande – och det här är något som konkurrenterna har löst för länge sedan.

WF-1000XM3 är dessutom ganska så stora och inte klassade som vattentåliga (IPX).

Det nuvarande flaggskeppet WF-1000XM3 är stora öronproppar. Om ryktet om WF-1000XM4 stämmer så är de betydligt mer diskreta. Foto: Sony

Förra året kom sportpropparna WF-SP800N, som har många bra egenskaper men lite låg ljudnivå och inte stöder Sonys överlägsna LDAC-kodek. Som är det närmaste man kommer förlustfri ljudkvalitet med Bluetooth. Att det ska komma en ny toppmodell är därför logiskt.

Kinesisk läcka

Bilden av vad som påstås föreställa Sonys nya toppmodell WF-1000XM4 har läckts på den kinesiska webbplatsen MyDrivers och upptäcktes först av The Verge. Det ser ut som en mycket suddig mobilbild av en skärmdump och är tyvärr den enda vi har hittat hittills på nätet.

Om det här är 1000XM4 så tyder bilden på att de nya propparna blir betydligt mindre och mer diskreta än sina föregångare. Och att de får örontoppar av minnesskum, medan föregångaren bara hade silikon i olika storlekar.

Huruvida den mässingsfärgade rundningen som syns på högra sidan är en designdetalj, en knapp eller en basreflexport återstår att se.

Vi förväntar oss naturligtvis inte att Sony ska bekräfta bilden.

WF-1000XM4 – pris?

WF-1000XM3 kostade 2 600 kronor när de var nya och går i dag att köpa för ungefär 1 500 kronor. Vi räknar med att efterträdaren hamnar en bra bit över 2 000 kronor när den kommer. Kanske i sommar?

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen