Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny trådlös SE-serie från Shure

Öronpropparna i SE-serien får äntligen Bluetooth 5.

Av / 2019-11-20 - 20:33
Ny trådlös SE-serie från Shure

Med Bluetooth 5 får Shures trådlösa hörlurar bättre batteritid och – förmodar vi – bättre trådlös stabilitet, plus en möjlighet att ansluta hörlurarna till två mobila enheter samtidigt.

Öronpropparna kan enkelt växla från trådlöst till kabel, oavsett modell, vilket gör det enkelt att fortsätta lyssna på musik om batteriet håller på att ta slut eller om man vill ha lite mer tryck i ljudet genom en starkare förstärkare.

Batteritiden uppges vara 10 timmar. Även i trådlöst läge är propparna hopkopplade med en liten utbytbar sladd med mikrofon och knappar som styr volymen och telefonsamtal.

Har du köpt förra generationen?

Den korta sladden där den trådlösa mottagaren sitter inbyggd är vad som skiljer förra generationen från den nya. Har du redan den gamla generationen (RMCE-BT1) med Bluetooth 4.1 kan sladden bytas ut för ungefär 600 kronor. Ska du däremot köpa den nya mottagarsladden (RMCE-BT2) löst så kostar den 1 700 kronor. Observera att den bara passar öronproppar från Shure.

Hörlurarna som nu har fått Bluetooth 5 är:

Shure SE215 Wireless
SE215 Wireless BT2
SE425 Wireless BT2

 

SE535 Wireless BT2
SE846 Wireless BT2

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen