Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

FiiO FT5 planarmagnetiska hörlurar

Om du letar efter ett par bra planarmagnetiska hörlurar som inte kostar skjortan, ser FiiO FT5 mycket lovande ut.

Av / 2023-11-02 - 18:51
FiiO FT5 planarmagnetiska hörlurar

Kinesiska FiiO har än en gång bevisat att deras häftiga produkter också håller en mycket hög standard när det gäller ljud. Till exempel med den utmärkta Fiio K9 Pro ESS hörlursförstärkaren.

Därför är vi också väldigt förväntansfulla inför FiiOs nya hörlurar, FT5. Det här är planarmagnetiska hörlurar i den bokstavligen tunga änden: Diametern på membranet är hela 90 mm – så det blir en rejäl handfull för varje öra.

Läs också Dina hörlurar förtjänar den här FiiO K9 Pro ESS driver snudd på alla hörlur och har dessutom alla digitala och analoga ingångar du behöver. Bluetooth också!

Det borde garantera att de öppna hörlurarna även kan spela tung djupbas. Och när det gäller frekvensområdet, som uppges vara 7–40 000 Hz, är det här planarmagnetiska hörlurar med mycket bra upplösning.

FiiO uppger också att membrantjockleken är knappt 6 mikrometer och att de inbäddade voice coil-trådarna är tillverkade av en aluminiumlegering. Med en känslighet på 110 dB/V och en effekt på två watt (det är mycket i hörlursvärlden!) finns det anledning att tro att även vår trogne hörlursexpert Geir ”de spelar för lågt!” Nordby blir nöjd med ljudtrycket.

Läs också Audezes dyraste är bland de bästa vi har hört. LCD-5 är mindre och mycket lättare än några andra hörlurar i serien. Men ljudet, alltså!

Tillgänglighet och pris

Planarmagnetiska hörlurar i den här storleken kan bli dyra, men FiiO är kända för att ha mycket rimliga priser. Vi har inte fått något svenskt pris för FiiO FT5 ännu, men med ett pris i Storbritannien på 449 pund kan vi nog räkna med att få betala runt 6 000 kronor när de börjar säljas i Norden i slutet av november.

Mer info hos FiiO

(Foto: FiiO)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Ljud & Bild
Rulla till toppen