Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Förgyllda B&O-skapelser

Med Golden Collection hyllar Bang & Olufsen nio av sina mest populära designskapelser.

Av / 2020-11-06 - 12:40
Förgyllda B&O-skapelser

Bang & Olufsen är bland de allra bästa när det gäller användning av aluminium i sina produkter, och ytbehandling den. I 95 år har de representerat gediget hantverk i kombination med högklassig design. Därför får de i år Ljud & Bilds hederspris.

Själva firar de sitt 95-årsjubileum, bland annat genom att strö guldfärg och läckra detaljer på ett urval av deras mest populära produkter. Produkterna släpps på Bang & Olufsens födelsedag.

B&O Golden Collection

Med Golden Collection har Bang & Olufsen tagit fram guldfärgen och förgyllt nio utvalda högtalare, hörlurar… och en TV. Från den moderna designikonen Beoplay A9 till vad de påstår kan vara världens mest avancerade digitala högtalare, Beolab 90.

Alla produkterna har fått guldfärgad aluminium, textilier i naturliga färger, äkta lammskinn, massiv ek eller Carrara-marmor.
De nio produkter som ges nya kläder är följande:

Beosound Balance Gold
B&O Beosound Balance

Beosound Balance

(L&B test här)

Uppgraderad med guldfärgade aluminiumdetaljer, stickat tyg och en fot i Carrera marmor – vilket är första gången Bang & Olufsen har använt Carrara marmor.

Den organiska karaktären av marmor innebär att varje högtalare är unik, som lägger till ”ett extra lager av exklusivitet till en redan häpnadsväckande högtalare.”

Pris: 25 500 kr (standardutgåva 21 500 kr)

Beoplay A9 Gold
B&O Beoplay A9

Beoplay A9

(L&B test här)

En ”enastående kombination av sublimt ljud och design i världsklass.” Den trådlösa högtalaren kan betraktas som en möbel i sig, och i den nya versionen har den en guldfärgad ring i aluminium, ljusa ekträben och ett sandfärgat specialtyg från Kvadrat.

Pris: 29 000 kr (standardutgåva 26 500 kr)

B&O Beosound 2 Golden Collection
B&O Beosound 2

Beosound 2

(L&B test här)

Detta är ett bärbart, trådlöst högtalarsystem med en 360-graders ljudupplevelse. Högtalarens särpräglade design har fått en dubbel anodiserad guldfärgad aluminiumkropp, tillverkad i Bang & Olufsens aluminiumfabrik i Struer.

Den speciella formen gör att djupare bastoner kommer ut från högtalarens undersida. Vi upplevde att den ljudmässigt lever upp till sin uppgift genom att leverera klart och behagligt ljud med en imponerande värme i botten.

Pris: 20 500 kr

B&O Beovision Harmony & Beolab 90 Golden Collection
B&O Beovision Harmony i 88″, sammen med Beolab 90.

Beovision Harmony

Denna uppseendeväckande OLED-TV har ett nytt guldfärgat ljudsystem i aluminium, ett matchande golvstativ och ett handgjort högtalarhölje av aluminium och ljus ekfanér.

Den nya designen matchar både Beolab 50 (L&B-test) og och Beolab 90 (L&B-test),som också lanseras med gyllene detaljer. Så att man kan få ett fullbordat uttryck.

Högtalarna har gyllene aluminiumnyanser, varma sandfärgade tyger och handgjorda detaljer i ljus ek. Obs: chockerande höga priser!

Priser:
Beolab 50 från 290 000 kr
Beolab 90 från 740 000 kr
Beovision Harmony från 151 200 kr (65″), 188 190 kr (77″), 487 090 kr (88″)

B&O Beosound A1 2ndGen Golden Collection
B&O Beosound A1 2nd Gen

Beosound A1 2nd Generation

(L&B test här)

Här får vi en lättare och smalare design än på föregångaren, och funktioner som Amazons röstassistent Alexa, dubbelt så lång batteritid och ett fylligare ljud.

Högtalaren har ett gyllene aluminiumgaller och bärrem i äkta läder.

Pris: 2 750 kronor

B&O Beoplay H95 Golden Collection
B&O Beoplay H95

Beoplay H95

(L&B test här)

Marknadens första high-end brusreducerande hörlurar kommer nu i gyllene aluminium och har sandfärgade öronkuddar av äkta lammskinn.

Pris: 8 500 kronor

B&O Beoplay E8 3rdGen Golden Collection
B&O Beoplay E8 3rd Gen

Beoplay E8 3rd. Generation

(L&B test här)

Öronsnäckorna kommer med anledning av födelsedagen i ett sandfärgat läderfodral med trådlös laddning och med ”eleganta detaljer i guldfärgad aluminium”.

Pris: 3 750 kr

Finns på B&O:s födelsedag

Guldkollektionen kan köpas på bang-olufsen.com, i Bang & Olufsen-butiker och hos utvalda återförsäljare från och med den 17 november 2020 – Bang & Olufsens officiella 95-årsdag.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

0
Rulla till toppen