Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Årets hederspris 2020-2021: Bang & Olufsen

Av / 2020-11-03 - 16:00
Årets hederspris 2020-2021: Bang & Olufsen

I en värld där allting förändras oavbrutet i ett raskt tempo är bra att det fortfarande finns några som värderar kvalitet högre än nya modeller. I 95 år har Bang & Olufsen representerat gediget hantverk i kombination med design av högsta klass. För sin insats mottar de i år Ljud & Bilds speciella hederspris.

Bang & Olufsen grundades 1925 i Struer av Peter Bang och Svend Olufsen. Till en början handlade det den nymodiga uppfinningen radion. Sedan dess har produktionen utökats med grammofoner och ljudsystem till biografer, bandspelare och TV-apparater. På 1960-talet riktades blickarna mot export och i dag är Bang & Olufsen känt i alla hörn av världen.

B&O vinner inte bara utmärkelser för sin teknik (det får de också, till exempel för de banbrytande BeoLab 90-högtalarna). De får designpriser också. I en mansålder har de samarbetet med tongivande designer, inte minst Jacob Jensen. Och flera av de mest ikoniska produkterna finns permanent utställda på Museum of Modern Art i New York.

De senaste åren har varit stormiga för Bang & Olufsen. Förluster och permitteringar har skapar ständiga rubriker. Men det har inte dämpat ambitionsnivån på utvecklingsavdelningarna, som fortsätter att spotta ut tidlösa klassiker. Allra senast i form av Beosound Balance och Beoplay H95.

 

Bang & Olufsen har alltid värderat kvalitet högre än pris. Tack vare Beoplay-serien har det dock blivit möjligt för alla att bli ägare av en B&O-produkt. Utan att priserna har påverkat den tekniska eller hantverksmässiga kvaliteten.

Produkter från Bang & Olufsen är byggda för att hålla länge, till och med den minsta Bluetooth-högtalaren ser ut som något du en dag kommer att låta gå i arv till dina barnbarn. Nyligen presenterade Bang & Olufsen en ny sida av sin hängivenhet för design. Nämligen genom att renovera och uppdatera av den klassiska Beogram-skivspelaren med tangential-tonarm, varav den äldsta modellen härstammar från 1972.

Inte föråldrad – utan klassisk!

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen