Ny Soundbar från Bluesound med Dolby Atmos

3D-ljud med Dolby Atmos samt kontrollpanel finns bland nyheterna på Bluesounds nya soundbar
Annons
Annons
forfatter

Med den helt nya Pulse Soundbar+ lovar Bluesound oss ”den ultimata” soundbaren, som ska tillfredsställa alla behov. Priset är samma som på den utgående Pulse Soundbar 2i, det vill säga strax under 10 000.

Den är därmed en tusenlapp dyrare än Sonos Arc, och precis som med denna ärkerival medföljer det inte någon sub. Men den går finfint att para ihop med Bluesound Pulse Sub+ som blir din för 8500 kr. Även denna är något dyrare än Sonos Sub. Historiskt sett låter Bluesound snäppet bättre än motsvarande högtalare från Sonos och vi ser fram emot att ta reda på om detta även gäller nya Pulse Soundbar+.

Soundbaren har fötter att stå på, men det följer även med väggstativ så du kan välja det som passar dig och ditt hem bäst.

Läs också
Sonos Arc är en lyckad Atmos-soundbar Äntligen har Sonos kommit med en stor soundbar-högtalare. Arc stöder Atmos och har dessutom ett par fiffiga tricks på lager.
Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Dolby Atmos

Totalt åtta högtalarelement sitter runt om soundbarens kant, men även om Pulse Soundbar+ stödjer 3D-ljud med Dolby Atmos så är det inget av högtalarelementen som är riktade upp mot taket. Istället förlitar sig Bluesound uteslutande på digital signalbehandling (DSP) för att få fram 3D-effekten. Ännu så länge är det inget som imponerat på oss men det återstår att se om Bluesound kan överträffa Sonos Arc eller Samsung HT-Q959T som båda har fysiska högtalare uppåt.

Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Högupplöst ljud

Bluesound Pulse Soundbar+ stödjer högupplöst ljud med upp till 24-bit/192 kHz upplösning och drivs med en förstärkare på totalt 120 watt. Bluesound är inte blyga när de påstår att denna soundbar är för ljud såsom 8K-tv är för video. Med andra ord hävdar de att här kommer detaljerna att strömma ut som du troligtvis aldrig hört förr.

Annons

Bluesound lovar att soundbaren ger djup och fin bas på egen hand men som vi nämnt tidigare går den att paras ihop med den trådlösa Pulse Sub+ för ännu lite mer krut i basregistret.

Behöver du bakhögtalare kan ett par Pulse Flex 2i placeras bak och grupperas med soundbaren.

Pulse Soundbar+har HDMI eARC så att den kan ge högupplöst ljud direkt ut från tv-n via HDMI. Den har även Bluetooth och använder då aptX HD för att få ut bästa möjliga ljud från den begränsade bandbredden. I motsats till Sonos Arc som enbart har HDMI, har Bluesound-ljudlimpan både optisk digitalingång och analog RCA in. USB-ingång för uppspelning av lagrad musik finns också.

Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Snabbare streaming

Pulse Soundbar+ har fått ett helt nytt fyrkärnigt chip (ARM Cortex A53) som processar ljudet upp till åtta gånger snabbare än tidigare Bluesound-generationer. Därmed bör musiken laddas betydligt snabbare samtidigt som vi förväntar oss stabil trådlös uppkoppling mellan olika rum om du har många produkter sammankopplade.

En annan fördel med den kraftiga processorn är att du kan spela helt utan fördröjning så att säga.

Annons

Bluesound hävdar också att processorn är så pass kraftig att den kommer hålla måttet och klara de krav som ställs många år framöver.

Styrning via app och streaming

I likhet med andra multirumprodukter styr du Pulse Soundbar+ med en app på mobilen eller surfplattan. Men Bluesound har lagt till en kontrollpanel på framsidan så du enkelt kan starta och pausa musiken samt reglera ljudnivån utan att behöva ta fram mobilen.

Soundbaren stödjer röststyrning från både Google, Amazon och Apple och kan integreras till att fungera med professionella styrningssystem så som Crestron, Lutron, Control4, Elan med flera.

Pulse Soundbar+: Pris och tillgänglighet

Bluesound Pulse Soundbar+ lanseras i april, till priset av 10 000 kronor. Detta är samma pris som föregångaren Pulse Soundbar 2i.

hifiklubben.se

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Klipschorn fyller 70 år i år. Det firar vi genom att förvandla vårt testrum till ett inferno.
Oavsett om du får resa bort i påsk eller måste hålla dig hemma i grannskapet så blir allt bättre med en av de här bärbara högtalarna.
Du förtjänar det bästa ljudet terrassen i påsk. Du måste helt enkelt ha ett par utomhushögtalare
Den stora, sköna golvhögtalaren DALI Oberon 9 gör det kul att lyssna på hifi.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Nu kommer en speciell Final Fantasy-version av Panasonics kompakta gaming-soundbar SC-HTB01. Även känd som SoundSlayer.
Panasonic lovar massor av tyngd och bas från en ny soundbar med trådlös subwoofer.
3D-ljud med Dolby Atmos samt kontrollpanel finns bland nyheterna på Bluesounds nya soundbar
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!