Nyhet

Ny Soundbar från Bluesound med Dolby Atmos

3D-ljud med Dolby Atmos samt kontrollpanel finns bland nyheterna på Bluesounds nya soundbar
forfatter

Med den helt nya Pulse Soundbar+ lovar Bluesound oss ”den ultimata” soundbaren, som ska tillfredsställa alla behov. Priset är samma som på den utgående Pulse Soundbar 2i, det vill säga strax under 10 000.

Den är därmed en tusenlapp dyrare än Sonos Arc, och precis som med denna ärkerival medföljer det inte någon sub. Men den går finfint att para ihop med Bluesound Pulse Sub+ som blir din för 8500 kr. Även denna är något dyrare än Sonos Sub. Historiskt sett låter Bluesound snäppet bättre än motsvarande högtalare från Sonos och vi ser fram emot att ta reda på om detta även gäller nya Pulse Soundbar+.

Soundbaren har fötter att stå på, men det följer även med väggstativ så du kan välja det som passar dig och ditt hem bäst.

Sonos Arc är en lyckad Atmos-soundbar Äntligen har Sonos kommit med en stor soundbar-högtalare. Arc stöder Atmos och har dessutom ett par fiffiga tricks på lager.
Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Dolby Atmos

Totalt åtta högtalarelement sitter runt om soundbarens kant, men även om Pulse Soundbar+ stödjer 3D-ljud med Dolby Atmos så är det inget av högtalarelementen som är riktade upp mot taket. Istället förlitar sig Bluesound uteslutande på digital signalbehandling (DSP) för att få fram 3D-effekten. Ännu så länge är det inget som imponerat på oss men det återstår att se om Bluesound kan överträffa Sonos Arc eller Samsung HT-Q959T som båda har fysiska högtalare uppåt.

Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Högupplöst ljud

Bluesound Pulse Soundbar+ stödjer högupplöst ljud med upp till 24-bit/192 kHz upplösning och drivs med en förstärkare på totalt 120 watt. Bluesound är inte blyga när de påstår att denna soundbar är för ljud såsom 8K-tv är för video. Med andra ord hävdar de att här kommer detaljerna att strömma ut som du troligtvis aldrig hört förr.

Bluesound lovar att soundbaren ger djup och fin bas på egen hand men som vi nämnt tidigare går den att paras ihop med den trådlösa Pulse Sub+ för ännu lite mer krut i basregistret.

Behöver du bakhögtalare kan ett par Pulse Flex 2i placeras bak och grupperas med soundbaren.

Pulse Soundbar+har HDMI eARC så att den kan ge högupplöst ljud direkt ut från tv-n via HDMI. Den har även Bluetooth och använder då aptX HD för att få ut bästa möjliga ljud från den begränsade bandbredden. I motsats till Sonos Arc som enbart har HDMI, har Bluesound-ljudlimpan både optisk digitalingång och analog RCA in. USB-ingång för uppspelning av lagrad musik finns också.

Bluesound Pulse Soundbar+
Foto: Bluesound

Snabbare streaming

Pulse Soundbar+ har fått ett helt nytt fyrkärnigt chip (ARM Cortex A53) som processar ljudet upp till åtta gånger snabbare än tidigare Bluesound-generationer. Därmed bör musiken laddas betydligt snabbare samtidigt som vi förväntar oss stabil trådlös uppkoppling mellan olika rum om du har många produkter sammankopplade.

En annan fördel med den kraftiga processorn är att du kan spela helt utan fördröjning så att säga.

Bluesound hävdar också att processorn är så pass kraftig att den kommer hålla måttet och klara de krav som ställs många år framöver.

Styrning via app och streaming

I likhet med andra multirumprodukter styr du Pulse Soundbar+ med en app på mobilen eller surfplattan. Men Bluesound har lagt till en kontrollpanel på framsidan så du enkelt kan starta och pausa musiken samt reglera ljudnivån utan att behöva ta fram mobilen.

Soundbaren stödjer röststyrning från både Google, Amazon och Apple och kan integreras till att fungera med professionella styrningssystem så som Crestron, Lutron, Control4, Elan med flera.

Pulse Soundbar+: Pris och tillgänglighet

Bluesound Pulse Soundbar+ lanseras i april, till priset av 10 000 kronor. Detta är samma pris som föregångaren Pulse Soundbar 2i.

hifiklubben.se

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.