TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Qobuz-abonnemang för två

Qobuz lånar en sida ur Spotifys lärobok och lanserar abonnemanget Duo. Lossless, naturligtvis.

forfatter
Publicerad 2022-01-18 - 10:44

Qobuz är en av de mest välrenommerade leverantörerna av förlustfri och högupplöst musik.

Nu blir det möjligt för två personer att dela på ett abonnemang – eller för en person att skänka ett abonnemang till någon annan. Med Qobuz Duo kan nämligen två konton kopplas ihop till ett enda abonnemang, där det ena kontot tillhör den som betalar för abonnemanget. Det verkar som om Qobuz har fått inspiration av Spotify, som har haft liknande erbjudanden ett bra tag vid det här laget.

Ett krav är att båda kontona måste tillhöra personer som bor på samma adress. Man kan alltså inte dela abonnemang med en kompis som bor någon annanstans.

Läs också Äkta HD-strömning Franska Qobuz utmanar Tidal på deras hemmabana med strömning i högupplöst kvalitet. Men är också en utmaning för nätverket och tålamodet.

Qobuz Duo kommer som ett billigare alternativ till Family-abonnemanget, som kan fördelas till upp till sex individuella konton.

Alla konton är personliga och helt individuella, för varje användare.

Qobuz duo family
Priser för tjänsten Qobuz Studio Premier: Solo, Duo och Family.

Qobuz Duo och Family: Priser

Studio Premier är nog den tjänst som passar bäst för de flesta, med tillgång till hela musikkatalogen (ungefär samma utbud som Spotify/Tidal etc.) Ett singelkonto kostar 150 kr/mån, eller 125 kr om du betalar för en hela året direkt. Ett Duo-abonnemang kostar däremot 200 kr/månad eller 180 kr vid förskottsbetalning i ett år. För Family är priserna 250 kr, oavsett om du betalar i förskott eller har löpande månadsräkningar.

Vi har testat Qobuz-tjänsten och använder den fortfarande.

Så här tyckte vår recensent:

”Qobuz ställer upp med en katalog med massor av högupplöst musik, och de gör det i okomprimerat FLAC-format som inte kräver speciell hårdvara. Gränssnittet är dekorativt men dysfunktionellt, men sammantaget är upplevelsen positiv. Och eftersom man får en månads gratis provabonnemang är det inte mycket att fundera på.”

qobuz.com

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend