TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Qobuz-abonnemang för två

Qobuz lånar en sida ur Spotifys lärobok och lanserar abonnemanget Duo. Lossless, naturligtvis.

forfatter
Publicerad 2022-01-18 - 10:44

Qobuz är en av de mest välrenommerade leverantörerna av förlustfri och högupplöst musik.

Nu blir det möjligt för två personer att dela på ett abonnemang – eller för en person att skänka ett abonnemang till någon annan. Med Qobuz Duo kan nämligen två konton kopplas ihop till ett enda abonnemang, där det ena kontot tillhör den som betalar för abonnemanget. Det verkar som om Qobuz har fått inspiration av Spotify, som har haft liknande erbjudanden ett bra tag vid det här laget.

Ett krav är att båda kontona måste tillhöra personer som bor på samma adress. Man kan alltså inte dela abonnemang med en kompis som bor någon annanstans.

Läs också Äkta HD-strömning Franska Qobuz utmanar Tidal på deras hemmabana med strömning i högupplöst kvalitet. Men är också en utmaning för nätverket och tålamodet.

Qobuz Duo kommer som ett billigare alternativ till Family-abonnemanget, som kan fördelas till upp till sex individuella konton.

Alla konton är personliga och helt individuella, för varje användare.

Qobuz duo family
Priser för tjänsten Qobuz Studio Premier: Solo, Duo och Family.

Qobuz Duo och Family: Priser

Studio Premier är nog den tjänst som passar bäst för de flesta, med tillgång till hela musikkatalogen (ungefär samma utbud som Spotify/Tidal etc.) Ett singelkonto kostar 150 kr/mån, eller 125 kr om du betalar för en hela året direkt. Ett Duo-abonnemang kostar däremot 200 kr/månad eller 180 kr vid förskottsbetalning i ett år. För Family är priserna 250 kr, oavsett om du betalar i förskott eller har löpande månadsräkningar.

Vi har testat Qobuz-tjänsten och använder den fortfarande.

Så här tyckte vår recensent:

”Qobuz ställer upp med en katalog med massor av högupplöst musik, och de gör det i okomprimerat FLAC-format som inte kräver speciell hårdvara. Gränssnittet är dekorativt men dysfunktionellt, men sammantaget är upplevelsen positiv. Och eftersom man får en månads gratis provabonnemang är det inte mycket att fundera på.”

qobuz.com

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Renare kraft för bättre ljud Stabil strömförsörjning för skivspelare och phonosteg.
Ja, du har också råd med en förstärkarkombination Ett förstärkarset med separata komponenter för samma pengar som en multiroom-högtalare? Det finns faktiskt!
Kanske den allra bästa i sin klass McIntosh har uppdaterat MA9000 och gjort vår favoritförstärkare mer användbar – och ännu bättre.
Modern radioteknik i klassisk design Bordsradio i retrodesign men med Bluetooth.
Billig strömningslösning Lådan som ger dig Bluetooth i anläggningen.
Nu blir Lyngdorf-förstärkaren ännu bättre Med Tidal Connect och fullständig avkodning av MQA-filer blir den kompakta streamingförstärkaren TDAI-1120 ett ännu bättre köp.
Följ Ljud & Bild