TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

PSB Imagine T2

PSB släpper en ny toppmodell i sin Imagine-serie.

forfatter
Publicerad 2012-01-29 - 14:18

Bäst av alla Imagine-modeller har varit Imagine T, som fick fina vitsord av oss när vi testade den för ett par år sedan. Alla högtalare i Imagine-serien har mjukt rundade former och ett öppet och dynamiskt ljud.


Nu har PSB-chefen Paul Barton konstruerat ett nytt flaggskepp: Imagine T2. Det är en stor trevägshögtalare med fem element för bas, mellanregister och diskant. Barton har uppenbarligen hämtat inspiration från toppserien Synchrony – T2 har tre 5,25-tums basar som spelar i separata kammare med var sin basreflexport. Därefter kommer ett 4-tums mellanregister och till sist den välkända 1-tumsdiskanten med membran av titan som sitter i alla Imagine-modeller.


Vi lyssnade på nya T2 på årets CES-mässa och kan rapportera att de låter lovande, med en varm och fyllig klangkaraktär och framför allt en otroligt naturlig och öppen ljudbild. Till och med ihop med billig elektronik från NAD var ljudet av samma klass som i flera så kallade ”High End”-rum på mässan.

Priset då? Svenskt pris är inte satt men i USA blir det 500 dollar för utförande i träfaner och 3 850 för svart eller vit pianolack.

araudio.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend