TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Polaris från Isotek

Strömproduktspecialisten Isotek kommer med en ny instegsmodell av filtrerande strömskena

forfatter
Publicerad 2012-11-09 - 13:32

Efter utvecklingen av referensfilterna Super Tian och Genesis Regenerator går Isotek in i den andra änden av prisskalan och släpper en serie produkter i en ny instegsklass – Discovery.

Först ut i den nya serien är nätlisten Polaris. Höljet är i metall och den finns endast i silverfinish. Under huven finns mycket egenutvecklad filterteknologi. Som vanligt för Isotek säger man sig eliminera både brus i nätkablarna från andra växelströmsprodukter eller radiovågor (Common Mode Noise) samt brus som uppkommer från diverse produkter i hemmet kopplade till samma nät (Differential Mode Noise)  – typiska bovar är switchade nätdelar, induktionshällar och motorer.

Elimineringen av dessa två störningar är den viktigaste åtgärden för nätfiltrering, säger man från Isotek, och det kan göras på olika sätt med olika kvalitet. En klumpig standardlösning gör att man upplever en begränsad dynamik. Isotek har i många år förfinat sin filtreringsteknologi och kommit fram till en lösning som ger filtrering ”med ett resultat som ökar dynamiken”.
Som en äkta Isotekprodukt har Polaris även isolering mellan alla uttagen, vilket innebär att inga av de inkopplade apparaterna kan kontaminera varandra. Det är just denna typ av isolering som gett firman sitt namn – Isolation Technology blev Isotek.

Som överslagsskydd använder sig Isotek av ett egenutvecklat sekventiellt skyddssystem som fungerar som ett högfrekvent ABS system som ser till att strömflödet inte blir lidande. Polaris har 6 uttag och tål en maximal strömstyrka på 10A och en total effekt på 2300W. Mått (BxHxD) är 480x45x80 mm och priset hamnar på 3.000kr.

www.plaudio.com

Sven Bilen


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne är integrerad och lämnar 30 watt effekt Svenska Engström gör sin första integrerade förstärkare.
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend