Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Polaris från Isotek

Strömproduktspecialisten Isotek kommer med en ny instegsmodell av filtrerande strömskena

Av / 2012-11-09 - 13:32
Polaris från Isotek

Efter utvecklingen av referensfilterna Super Tian och Genesis Regenerator går Isotek in i den andra änden av prisskalan och släpper en serie produkter i en ny instegsklass – Discovery.

Först ut i den nya serien är nätlisten Polaris. Höljet är i metall och den finns endast i silverfinish. Under huven finns mycket egenutvecklad filterteknologi. Som vanligt för Isotek säger man sig eliminera både brus i nätkablarna från andra växelströmsprodukter eller radiovågor (Common Mode Noise) samt brus som uppkommer från diverse produkter i hemmet kopplade till samma nät (Differential Mode Noise)  – typiska bovar är switchade nätdelar, induktionshällar och motorer.

Elimineringen av dessa två störningar är den viktigaste åtgärden för nätfiltrering, säger man från Isotek, och det kan göras på olika sätt med olika kvalitet. En klumpig standardlösning gör att man upplever en begränsad dynamik. Isotek har i många år förfinat sin filtreringsteknologi och kommit fram till en lösning som ger filtrering ”med ett resultat som ökar dynamiken”.
Som en äkta Isotekprodukt har Polaris även isolering mellan alla uttagen, vilket innebär att inga av de inkopplade apparaterna kan kontaminera varandra. Det är just denna typ av isolering som gett firman sitt namn – Isolation Technology blev Isotek.

Som överslagsskydd använder sig Isotek av ett egenutvecklat sekventiellt skyddssystem som fungerar som ett högfrekvent ABS system som ser till att strömflödet inte blir lidande. Polaris har 6 uttag och tål en maximal strömstyrka på 10A och en total effekt på 2300W. Mått (BxHxD) är 480x45x80 mm och priset hamnar på 3.000kr.

www.plaudio.com

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen