TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Minimagi

Mindre högtalare brukar vara billigare, men det är inget som tyder på att Magicos splirrans nya Q1 kommer att bli en särskilt budgetvänlig historia. Å andra sidan är det tillåtet att ha en del förväntningar på ljudet.

forfatter
Publicerad 2011-05-17 - 08:31

Amerikanska Magico har skaffat sig ett rykte som kompromisslös högtalartillverkare – med kompromisslösa priser. Den lilla stativmodellen Q1 blir knappast gratis, fast kanske förhållandevis billig för att komma från Magico.

Högtalarna är 36 cm höga och en tvåvägskonstruktion med en 7-tums Nano-Tec-bas och en 1-tums diskant. Kabinettet är byggt kring ett skelett av aluminium för att det ska dämpa resonanser och bli så styvt som möjligt. Tanken är att all rörelseenergi ska passera högtalarelementen och inget annat.

Enligt Magico ska Q1 täcka frekvensområdet 32 till 50 000 Hz (+/–3 dB) vilket är riktigt respektabelt för en så liten högtalare. Fast liten och liten, djupet är hela 38,6 cm så det lär inte gå att ställa den i Billy-bokhylla.

Därför ingår ett par specialanpassade stativ som skruvas fast i högtalaren, och då blir höjden 111 cm med spikes. Varje högtalare väger 27 kg.

Magico Q1 debuterar på High End-mässan i München den här veckan, så ska vi återkomma med en rapport.

www.audionord.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend