TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Logitech lanserar ny Squeezebox

Logitech sparkar igång CES-mässan med en ny version av sin populära nätverksbaserade musikspelare – Squeezebox Duet.

forfatter
Publicerad 2008-01-06 - 16:14

Squeezebox Duet är en vidareutveckling av den populära nätverksbaserade musikspelaren som hanterar musiken du har lagrad i datorn och spelar upp den på din stereoanläggning, antingen trådlöst eller via Ethernet-kabel.Sedan Logitech köpte upp Slim Devices (företaget som ursprungligen gjorde Squeezebox) 2006 har de jobbat med att vidareutveckla musikspelaren. Vi har tidigare testat både Squeezebox och high-end modellen Transporterer med gott resultat, men en av begränsningarna låg helt klart i den inbyggda skärmen som bara kunde visa begränsat med information. Med en omfattande musiksamling kan det bli svårt att få något översikt. Därför kommer det inte som någon överraskning att Logitech har fokuserat på just detta i den nya versionen. De har flyttat den stationära skärmen till den interaktiva fjärrkontrollen Duet.Ny fjärrkontrollDuet-fjärren har en 2,4 tums LCD-skärm som ger dig full översikt av musiken var du än är i huset. Fjärrkontrollen använder det trådlösa nätverket för att kommunicera direkt med din dator, samt en eller flera mottagare. Du kan placera flera mottagare runt om i bostaden och spela upp samma musik eller olika musik i flera rum samtidigt.De som redan har köpt sig en Squeezebox eller Transporter behöver inte slita sitt hår. Duet-fjärren kan nämligen köpas separat och är bakåtkompatibel med de äldre versionerna.Squeezebox Duet kommer börja säljas i månadsskiftet januari-februari och kommer kosta cirka 4 000 kronor. Fjärrkontrollen kostar cirka 300 euro medan extra mottagare går på runt 150 euro styck.www.logitech.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend