TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Linn DSM: nya High End-spelare

Linn har uppdaterat sina digitala musikspelare.

forfatter
Publicerad 2011-10-25 - 21:10

 


Linn har haft stor framgång med sina Digital Stream-modeller som strömmar musikfiler från nätverket. Toppmodellen Klimax DS anses som en av världens absolut bästa signalkällor. Nu kommer en mer flexibel serie spelare som kallas för DSM, där bokstaven M står för Multimedia och signalerar att Linn öppnar för möjligheten att spela flera ljudkällor och inte minst filmljud.

Akurate DSM och Klimax DSM har nämligen en förförstärkardel med både analoga och digitala ingångar, inklusive HDMI för Blu-ray-spelare. DSM-modellerna stöder också trådlös streaming från PC/Mac och internet, inklusive Spotify, Wimp, AirPlay och YouTube.

Toppmodellen Klimax DSM har tre HDMI-ingångar och en -utgång och ett kabinett av urfräst aluminium, medan Akurate DSM har plats för fem ingångar och en utgång i sitt rymligare skal. Akurate-modellen har dessutom tre analoga ingångar medan Klimax DSM bara har en.

 

Tvåkanalsljud
DSM är fortfarande en renodlad ljudprodukt, HDMI-utgången finns där för att kunna hämta ut ljudspåret från Blu-ray-film i stereo, och sedan skicka vidare bildsignalen till skärmen. Linn vänder sig alltså inte till hemmabio- och surroundentusiasterna utan snarare till dem som vill använda stereon till film- och TV-ljud.

Den uppenbara fördelen med DSM är att man kan utnyttja den otroligt fina D/A-omvandlaren till alla sina ljudkällor, och att enheten kan kopplas direkt till en effektförstärkare eller ett par aktiva högtalare.

Den som till exempel har dreglat över en anläggning med Akurate DS och förförstärkaren Akurate Kontrol kan nu alltså nöja sig med en Akurate DSM och få en ljudkvalitet som ligger nära den betydligt dyrare, tudelade anläggningen.

Fast gratis blir det dock inte. Ryktet gör gällande att Klimax DSM kommer att kosta någonstans mellan 150 000 och 200 000 kronor. Förhoppningsvis låter det därefter. Den lite mer drägliga Akurate DSM hamnar troligtvis en bit över 50 000 kronor när den släpps i november.

I samband med lanseringen av DSM har Linn givit sin hemsida en ordentlig ansiktslyftning, se själv här.

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
CD-spelare med rör CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend